ΥΛΙΚΑ
500γρ κριθαράκι μέτριο
1 κιλό γαρίδες
1 κρεμμύδι κόκκινο μεγάλο
1 καρότο
Σέλινο περίπου 1 ρίζα
Ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
100γρ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και από τα τσοφλια,τις καθαρίζουμε το έντερο και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Με τα τσόφλια από τις γαρίδες φτιάχνουμε ένα ζωμό.
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κεφάλια και τα τσόφλια από τις γαρίδες βάζουμε και τα κρεμμύδια, το καρότο σε λεπτές φέτες και το σέλινο, τα μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σβήνουμε με ούζο.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Σε μια καθαρή κατσαρόλα μαραίνουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά ,ρίχνουμε το μισοβρασμένο κριθαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με τον ζωμό από τις γαρίδες.
Μόλις είναι έτοιμο το κριθαράκι, τραβάμε από την φωτιά ,αλατίζουμε και ρίχνουμε το κρύο βούτυρο.
Τις γαρίδες τις ψήνουμε στην σχάρα η σοτάρουμε σε ένα ζεστό τηγάνι για λίγα λεπτά.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου