Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 23, 2017

400 μυστηριώδεις αρχαίες κατασκευές πέτρας ανακαλύφθηκαν στη Σαουδική Αραβία

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Περίπου 400 μυστηριώδεις ομαδοποιημένες πέτρινες κατασκευές έχουν βρεθεί, μέσω δορυφορικών εικόνων, σε μια αφιλόξενη περιοχή της δυτικής Κεντρικής Σαουδικής Αραβίας. Προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρο τι ήταν, αλλά έχουν ονομαστεί "πύλες" με βάση την εμφάνισή τους.





Η ηλικία τους είναι άγνωστη, όπως και οι ταυτότητες των αρχιτεκτόνων τους. Είτε έτσι είτε αλλιώς, σύμφωνα με τον καθηγητή της αρχαίας ιστορίας του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας Ντέιβιντ Κένεντι, είναι οι "παλαιότερες ανθρωπογενείς δομές στην περιοχή".
Έχουν χτιστεί περίπου και φαίνεται να είναι αρκετά χαμηλές. Ορισμένεςείναι σχετικά μικρές, που εκτείνονται μόνο σε απόσταση περίπου 13 μέτρων . Άλλεςείναι πολύ μεγαλύτεροι, με το μεγαλύτερο μήκος να είναι 518 μέτρα (1.699 πόδια) από άκρο σε άκρο.





Αυτά τα περίεργα επιμήκη χαρακτηριστικά είναι οι μυστηριώδεις "πύλες". Το Google Earth μέσω του LiveScience


Η διεθνής ομάδα πίσω από την έρευνα, που δημοσιεύει την ανάλυσή της στο περιοδικό Arabian Archaeology and Epigraphy , έχει εντοπίσει μερικές αξιοσημείωτες λεπτομέρειες που υπονοούν το σκοπό και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των "πύλων".
Για ένα πράγμα, ολόκληρη η περιοχή - ονομάζεται Harrat Khaybar - είναι ένα ηφαιστειακό πεδίο που καλύπτεται από εξαιρετικά παλιές ροές λάβας. Ορισμένες από τις πύλες κατασκευάστηκαν ακόμη και πάνω από μερικούς από τους πιο προεξέχοντες, τώρα εξαφανισμένους θόλους της λάβας.
Η τελευταία γνωστή έκρηξη χρονολογείται από το 650 και κάποια από τα κατεψυγμένα υπολείμματα έχουν τοποθετηθεί πάνω σε αυτές τις "πύλες", που υποδηλώνουν ότι είναι τουλάχιστον 1.370 ετών. Η έκρηξη του έτους 650 στον τόπο της άλλης θάλασσας συμπίπτει με την πολύ πρώιμη εξάπλωση του Ισλάμ στην περιοχή. Ήταν οι τοίχοι που χτίστηκαν γύρω από αυτή τη φορά;






Ορισμένα είναι τόσο μεγάλα όσο τα αμερικανικά ποδοσφαιρικά γ'ηπεδα. Το Google Earth μέσω του LiveScience
Πολλές ροές λάβας προηγούνται , ωστόσο, έτσι ώστε οι τοίχοι να είναι πολύ μεγαλύτεροι. Όλα εξαρτώνται από το τι ρέει από τη γεωχρονολογική χρονολόγηση της λάβας και ίσως αποκαλύπτουν και οι ίδιοι οι «πύλες».
Αρχικά, οι ερευνητές εξηγούν ότι άλλοι τύποι δομών πέτρας που ονομάζονται "χαρταετοί" - κάποτε που χρησιμοποιούνται για να κυνηγούν ζώα - υπονοούν ότι η αιχμή του προ-εξανθήματος του τοπίου μπορεί να ήταν πολύ πιο κατοικήσιμη από την ανθρώπινη ύπαρξη. Οι κώνοι Tuff, τα ηφαιστειακά κτίρια που τείνουν να σχηματίζουν κοντά στο νερό, δείχνουν επίσης ότι η περιοχή ήταν πιο βρεγμένη στο παρελθόν.
Το γεγονός ότι οι χαρταετοί βρήκαν πάνω από αυτές τις «πύλες» υποδηλώνει ότι τα μυστηριώδη πέτρινα τείχη προηγήθηκαν αυτής της χρονικής περιόδου, που επίσης σημαίνει ότι είναι παλιότερα από πολλά από αυτά τα ρεύματα λάβας.




Η χρήση δορυφορικών εικόνων για αναζήτηση κρυφών γεωλογικών ή αρχαιολογικών δομών που δεν μπορούν να παρατηρηθούν από το έδαφος τείνουν να παράγουν μικτά αποτελέσματα.
Ευτυχώς, αυτή τη φορά, φαίνεται ότι η «αρχαιολογία του χώρου» έπιασε και πάλι το τζάκποτ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου