Πλούσια μυρωδάτη και βελούδινη κρέμα, πολλά φύλλα τραγανής κρούστας, αρώματα ολόφρεσκου βούτυρου και απολαυστικό σιρόπι συνθέτουν ένα από τα πιο παραδοσιακά και ταυτόχρονα φημισμένα γλυκά, στο οποίο ουδείς, γλυκατζής ή όχι, μπορεί να αντισταθεί. Πώς καταλαβαίνουμε, ωστόσο, το σωστό αποτέλεσμα της τραγανότητας του φύλλου, της ιδανικής ρευστότητας της κρέμας και του άρτιου σιροπιάσματος;
Αρκεί να δοκιμάσουμε ένα από τα έξι γαλακτομπούρεκα που ακολουθούν, για να συνειδητοποιήσουμε ότι όσο εύκολη κι αν φαίνεται η παρασκευή του γαλακτομπούρεκου, για να το πετύχεις θέλει μαεστρία και μεράκι! Κοσμικόν Σταθερή αξία για τους λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών και όχι μόνο, το γαλακτομπούρεκο του Κοσμικόν, έχει γράψει την δική του επιτυχημένη πορεία στον χρόνο από το 1961.
Έχοντας κερδίσει αρκετές διακρίσεις, παρασκευάζεται από αγνές και επιλεγμένες πρώτες ύλες, χειροποίητο φύλλο και βούτυρο γάλακτος από τη Θεσσαλία και τη Μυτιλήνη, ενώ η συνταγή του –μέχρι και σήμερα παραμένει κρυφή– στην οποία βασίζεται αποτελεί και το μυστικό που έχει διαδόσει την φήμη του σε ολόκληρη την πόλη. Σημειώστε ότι στο σιρόπι του δεν προστίθεται χυμός λεμόνι, καθώς αλλάζει όλη την αυθεντική του γεύση. Εδώ, θα δοκιμάσετε επίσης κανταΐφι κρέμα, προφιτερόλ και τσουρέκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου