Σε πλήρη παραδοχή της καταγγελίας εργαζομένων του δήμου Διονύσου για «ελεγχόμενη» παροχή γάλατος από τη διοίκηση του δήμου, προχωράει με απαντητική της
επιστολή η αρμόδια αντιδήμαρχος Αγγελική Πέππα.
Συγκεκριμένα, όπως τονίζει η κ. Πέππα «αποφασίστηκε ότι το γάλα θα διανέμεται με υπογραφή του παραλαβόντος σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, δηλαδή, (σ.σ. όπως αναφερόταν και στην καταγγελία) από τις 12.00 έως τις 14.00». Κι αυτό γιατί «είχαν καταγγελθεί περιστατικά, από τους ίδιους τους εργαζόμενους, όπου κάποιοι έπαιρναν παραπάνω γάλα από αυτό που δικαιούνται και άλλοι δεν προλάβαιναν να πάρουν καθόλου».
Το μόνο σημείο της καταγγελίας που αμφισβητεί η αντιδήμαρχος είναι ότι εργαζόμενος που τελειώνει την εργασία του «10.30 με 11.00 είναι αναγκασμένος να περιμένει 1 με 2 ώρες να ανοίξει το ψυγείο να πάρει ένα μπουκάλι γάλα». Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει, «κανείς εργαζόμενος του Δήμου Διονύσου δεν τελειώνει την εργασία του», εκείνη την ώρα. Παράλληλα η κ. Πέππα παραδέχεται ότι το γάλα διανέμεται τρεις φορές την εβδομάδα και όχι κάθε ημέρα «ώστε, όπως λέει, να μην ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι περιμένοντας κάθε μέρα στην ουρά».
Πάντως, η αντιδήμαρχος Διονύσου δεν απαντά στο τμήμα της καταγγελίας που αποτελεί και τον πυρήνα της, ότι με αυτή τη διαδικασία που επέλεξε ο δήμος Διονύσου, κάποιοι εργαζόμενοι μένουν χωρίς γάλα, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται, σύμφωνα με τους καταγγέλοντες, από το ότι «περισσεύουν 3 κούτες γάλα παρότι είναι αριθμητικά ακριβώς, ένα για τον κάθε έναν».
Δηλαδή, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η διοίκηση του δήμου επιχειρώντας να λύσει ένα υπαρκτό, όπως λέει, πρόβλημα (σ.σ. κάποιοι έπαιρναν παραπάνω γάλα από αυτό που δικαιούνταν) δημιούργησε ένα άλλο, μεγαλύτερο: Να περισσεύουν γάλατα και να μην λαμβάνουν όλοι. Πρόκειται για τη μέθοδο «πονάει χέρι, κόψει χέρι» που σίγουρα δεν είναι η καλύτερη και, πάντως, δεν λύνει το πρόβλημα.
Αυτούσια την επιστολή της αντιδημάρχου Αγγελικής Πέππα:
«Σχετικά με δημοσίευση στο έγκριτο site σας περί διαμαρτυριών εργαζομένων για τον τρόπο διανομής του γάλακτος σε αυτούς και για την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνονται τα εξής:
Προφανώς οι «έγκυρες πληροφορίες» που σας εστάλησαν μόνο έγκυρες δεν είναι. Ενδεχομένως να αναφέρονται σε κάποιον άλλο Δήμο καθώς κανείς εργαζόμενος του Δήμου Διονύσου δεν τελειώνει την εργασία του «10.30 με 11.00» για να «είναι αναγκασμένος να περιμένει 1 με 2 ώρες να ανοίξει το ψυγείο να πάρει ένα μπουκάλι γάλα».
Προφανώς επίσης δεν διαχειρίζομαι τη διανομή του γάλακτος για να το «κλειδώνω» στα ψυγεία. Η διαδικασία χορήγησης του γάλακτος συμφωνήθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες και εγκρίθηκε από τη Διοίκηση, με σκοπό την ελεγχόμενη χορήγηση του προϊόντος σε κάθε υπάλληλο που το δικαιούται, καθώς είχαν καταγγελθεί περιστατικά, από τους ίδιους τους εργαζόμενους, όπου κάποιοι έπαιρναν παραπάνω γάλα από αυτό που δικαιούνται και άλλοι δεν προλάβαιναν να πάρουν καθόλου.
Έτσι, αποφασίστηκε ότι το γάλα θα διανέμεται με υπογραφή του παραλαβόντος σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Διονύσου διανέμει το φρέσκο γάλα στους εργαζόμενους Υπηρεσίας Καθαριότητας που το δικαιούνται από τις 12.00 έως τις 14.00.
Οι ώρες αυτές (δηλαδή 12.00 με 14.00) καθορίστηκαν σύμφωνα με τις πρωινές βάρδιες της υπηρεσίας, οι οποίες ξεκινούν στις 6 το πρωί και τελειώνουν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Για τους υπαλλήλους που εργάζονται σε νυχτερινές βάρδιες και τελειώνουν την εργασία τους το πρωί, υπάρχει πρόβλεψη για παραλαβή του γάλακτος σε πρωινή ώρα από τις τοπικές κοινότητες που τους εξυπηρετούν και πάλι υπογράφοντας για την παραλαβή του.
Με στόχο εξάλλου τη διευκόλυνση των εργαζομένων, η διανομή του γάλακτος γίνεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή σε ποσότητα που καλύπτει όλες τις εργάσιμες ημέρες τις εβδομάδες όπως προβλέπεται από το Νόμο. Συγκεκριμένα κάθε εργαζόμενος προμηθεύεται κάθε φορά δύο μπουκάλια φρέσκο γάλα, διάρκειας πέντε ημερών, ώστε να τα καταναλώσει την επόμενη και την μεθεπόμενη ημέρα χωρίς να ταλαιπωρούνται κάθε μέρα περιμένοντας στην ουρά. Επομένως, ο κάθε εργαζόμενος λαμβάνει την ημερήσια ποσότητα γάλατος (1lt) που του αντιστοιχεί.
Με την παραπάνω πολιτική ο Δήμος μας έχει διασφαλίσει ότι κάθε εργαζόμενος προμηθεύεται το γάλα που δικαιούται και στην ποσότητα που προβλέπεται από το νόμο. Ο Δήμος Διονύσου μεριμνά σταθερά για τις καλύτερες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου