Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 14, 2018

Πόσο πιθανή είναι μια αποστολή στον Άρη το 2019;



Η δυνατότητά να ταξιδέψει κανείς σε άλλους πλανήτες είναι μια σκέψη που όλοι έχουν κάνει κάποια στιγμή. Ιδιαίτερα οι νέες πληροφορίες που μπορεί να έχουμε για τη ζωή σε άλλους πλανήτες σε συνδυασμό με την ανοδική τεχνολογική εξέλιξη κάνουν πιο έντονες αυτές τις σκέψεις.

Ο Elon Musk, γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας SpaceX, προβλέπει ότι η SpaceX θα είναι σε θέση να εκτελέσει μια πλήρη αποστολή στον Άρη, από την εκτόξευση μέχρι και την προσγείωση μέσα στην επόμενη χρονιά.



«Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε σύντομες πτήσεις ακόμα και στο πρώτο εξάμηνο του 2019», δήλωσε ο Musk στο South South by South West (SXSW) στο Όστιν του Τέξας. Ενώ η προθεσμία που έχει θέσει ο Musk μπορεί να φαίνεται λίγο αισιόδοξη, ο επείγων χαρακτήρας της οφείλεται στην απαισιοδοξία του σχετικά με το μέλλον της Γης.



«Είναι πιθανό να υπάρξει άλλη μια σκοτεινή εποχή… ειδικά αν υπάρξει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος», δήλωσε ο Musk, ο οποίος πιστεύει ότι ο Άρης πρέπει να αποικισθεί για να καταφέρει να επιβιώσει η ανθρωπότητα σε περίπτωση καταστροφής της γης.

Αναγνωρίζοντας ότι μια αποστολή στον Άρη το 2019 μπορεί να μην είναι εφικτή, αυτό δεν σημαίνει ότι η SpaceX και ο ιδιοκτήτης της δεν θα το προσπαθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου