Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 29, 2018

Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα και φράουλες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ιδιαίτερα, αν αγαπάτε τις φράουλες -που τώρα μπαίνουν στην εποχή τους- η γαλλική αυτή συνταγή θα σας ξετρελάνει! Απλή αλλά...
ταυτόχρονα εκτός από την λαχταριστή γεύση που οφείλεται στον συνδυασμό της φράουλας με τη λευκή σοκολάτα, είναι πολύ όμορφα και… χαριτωμένα και στην εμφάνιση. Τέλεια ιδέα και για κάθε γιορτινό τραπέζι ή θηλυκή συγκέντρωση!

Για τη συνταγή είναι προτιμότερες οι φρέσκες φράουλες για έχουν πιο ωραία γεύση και χρώμα, αλλά αν θέλετε να κάνετε τα τρουφάκια άλλη εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες. Σε αυτή την περίπτωση, θα βάλετε τις κατεψυγμένες φράουλες σε ένα τηγάνι και θα τις ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθούν πριν τις χρησιμοποιήσετε.

Για πιο έντονο ροζ χρώμα, θα προμηθευτείτε χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάζετε από μία σταγόνα κάθε φορά, μέχρι να επιτύχετε το χρώμα που θέλετε.

Υλικά για 24-30 τρουφάκια

8-9 φράουλες (περίπου 1 φλ. του τσαγιού)
400 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα 1 λεμονιού
1/4 φλ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσανάκια τους. Τις βάζουμε στο μίξερ και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές. Τις περνάμε από λεπτή σήτα για να απομακρύνουμε τα σποράκια τους. (Για τη συνταγή χρειαζόμαστε ¼ φλ. του τσαγιού πουρέ.

Βάζουμε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπεν μαρί και μέτρια θερμοκρασία και τη ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής μία μία σταγόνα μέχρι να πάρουμε το χρώμα που θέλουμε.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες να παγώσει το μείγμα.

Στη συνέχεια, βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια. Τα περνάμε από τη ζάχαρη άχνη και τα αραδιάζουμε σε ένα δισκάκι που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε τα τρουφάκια ξανά στο ψυγείο να παγώσουν. Τα σερβίρουμε δροσερά.



Σημείωση: Τα τρουφάκια διατηρούνται κλεισμένα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι και 1 εβδομάδα. Μπορείτε να τα καταψύξετε για περίπου 2 μήνες. Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε, τα αφήνετε στην ψύξη για 1 νύχτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου