Θέλουμε η μπριζόλα μας να είναι μαλακή και ζουμερή και κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό!...
Φτιάχνουμε την πιο μαλακή μπριζόλα με την πιο νόστιμη σάλτσα. Και φυσικά τη συνδυάζουμε με ρύζι.
Σήμερα αποφασίσαμε να μπούμε (πάλι) στην κουζίνα και να περιποιηθούμε τους εαυτούς μας. Φτιάξαμε, λοιπόν, την πιο μαλακή μπριζόλα με την πιο νόστιμη σάλτσα και βουαλά!
μαλακή μπριζόλα
Τι θα χρειαστείς για την μπριζόλα;
680γρ μπριζόλα (κομμένη σε λωρίδες)
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 1/2 ζωμό βοδινού
3 κουταλιές της σούπας σόγια σως
1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Πώς θα φτιάξεις την πιο μαλακή μπριζόλα με τη νόστιμη σάλτσα;
Συνταγή
Τοποθετούμε τις μπριζόλες, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε όλα τα καρυκεύματα, την καστανή ζάχαρη και της σως σόγιας πάνω από το κρέας και τις πιπεριές.
Ρίχνουμε το ζωμό βοδινού.
Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για αρκετές ώρες μέχρι να μαγειρευτεί η μπριζόλα. Προσοχή στο ψήσιμο ώστε να διατηρηθεί μαλακή η μπριζόλα.
Σερβίρουμε με ρύζι.
Σημείωση: Αν θέλουμε η σάλτσα μας να είναι πιο παχύρρευστη:
Σε ένα μικρό μπολ συνδυάζουμε μια κουταλιά της σούπας άνθος αραβοσίτου με 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά. Και ρίχνουμε τη σάλτσα μας λίγο πριν τελειώσουμε με το μαγείρεμα.
Και καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου