Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο πιάτο, για το καθημερινό, Κυριακάτικο αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Μια εύκολη συνταγή για σνίτσελ μοσχαρίσιο με μελιτζάνες και μοτσαρέλα σε σάλτσα ντομάτας. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. μελιτζάνες τσακώνικες σε λεπτές φέτες κατά μήκος
- 4 σντίτσελ μοσχαρίσια, 110 γρ. περίπου το ένα
- 1¾ φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα για ζυμαρικά
- 5 τεμάχια bocconcini (μικρά μπαλάκια φρέσκιας μοτσαρέλας) κομμένα σε 3 φέτες το καθένα
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι. Τις αλατίζετε καλά και τις αφήνετε για 20 λ να “ιδρώσουν” και ξεπικρίσουν. Μετά τα 20 λ τις ξεπλένετε με πολλά νερά και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Με ένα πινέλο, αλείφετε με ελαιόλαδο τις φέτες μελιτζάνας τις αλατίζετε και τις τηγανίζετε, σε παρτίδες, για 5-6 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε μερικές 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο αν απαιτείται.
- Σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε λίγο από το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα σνίτσελ για 2 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο και τα αλατοπιπερώνετε. Επαναλαμβάνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα σνίτσελ.
- Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε σε στρώσεις πρώτα τις μισές μελιτζάνες, μετά τα μοσχαρίσια σνίτσελ και από πάνω σε 1 στρώση τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα και από πάνω τοποθετείτε τις φέτες φρέσκιας μοτσαρέλας.
- Ψήνετε το φαγητό στο γκρίλ για 4-5 λ ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε το φαγητό με παπαρδέλες ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου