Κοτόπουλο με ρύζι και μυρωδικά σε σάλτσα ντομάτας στο φούρνο. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
- 8 κλωναράκια θυμάρι, ψιλοκομμένα
- 1/4 φλ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 2 φλ. τσαγιού μακρύκοκο ρύζι για πιλάφι
- 2 φλ. τσαγιού χυμός ντομάτας συμπηκνωμένος
- 4 ½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C και λαδώνετε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.
Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε σε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπούτια κοτόπουλου, με τη πέτσα τους για 5-6 λ. Τα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και τα σοτάρετε για άλλα 3 λ. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι το ψιλοκομμένο τηγάνι το κρεμμύδι και το θυμάρι και τα σοτάρετε για 3 λ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το μαϊντανό, το ρύζι, το ντοματοχυμό και το ζωμό κότας. Μόλις κοχλάσει το αφαιρείτε από τη φωτιά και το ρίχνετε μέσα στο λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Προσθέτετε στο ταψί πάνω από τη σάλτσα και τα μπούτια κοτόπουλου και περιμετρικά του κοτόπουλου ρίχνετε το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι και ψηθεί καλά το κοτόπουλο μέχρι μέσα. Ανακατεύετε ανά διαστήματα.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστά με μια μεγάλη ντοματοσαλάτα, φέτα και ζεστό ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου