Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 24, 2018

Κοτόπουλο με πατάτες και σάλτσα κρασιού μουστάρδας



Μια απλή, εύκολη συνταγή  για ένα γευστικότατο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, περιχυμένο με σάλτσα κρασιού, μουστάρδας και εστραγκόν.



Υλικά συνταγής


  1. 1 ½ κ.σ. βούτυρο
  2. 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο
  4. 3 μεγάλες πατάτες πατάτες κομμένες σε κύβους 2 εκ.
  5. 4 σκελίδες σκόρδο
  6. 6 μικρά κρεμμυδάκια εσαλότ ή για στιφάδο
  7. 1 λεμονιού το χυμό
  8. 3 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
  9. 1 φλ. τσαγιού (250ml ) λευκό ξηρό κρασί 
  10. 1 φλ. τσαγιού (250ml ) ζωμό κότας
  11. 2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  12. αλάτι πιπέρι







Εκτέλεση συνταγής


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ζεσταίνετε τη 1 κ.σ. βούτυρο και τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα πόδια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα βάζετε σε ένα μέτριο ταψί στο οποίο θα προσθέσετε και τις πατάτες.
Προσθέτετε στο τηγάνι τις άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτετε τις πατάτες και τις σοτάρετε απ” όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν και “θωρακιστούν” εξωτερικά. Προσθέτετε και τα κρεμμυδάκια κομμένα στα 2 και τα σκόρδα, σοτάρετε για 1 λ ακόμα και τα μεταφέρετε στο ταψί, στα κενά ανάμεσα στο κοτόπουλο. Αφήνετε το τηγάνι ως έχει.
Αλατοπιπερώνετε το φαγητό, το πασπαλίζετε με το μισό εστραγκόν, το περιχύνετε με 3/4 φλ. ζεστό νερό και με το λεμόνι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Αν απαιτηθεί προσθέτετε λίγο ζεστό ακόμα νερό.
Εν τω μεταξύ, μέχρι να ψηθεί το φαγητό, βάζετε σε μέτρια φωτιά το τηγάνι που σοτάρατε τα υλικά και λιώνετε την υπόλοιπη 1/2 κ.σ. βούτυρο. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό κότας και τη μουστάρδα και τη σιγοβράζετε για 3-4 λ μέχρι να μειωθεί ελαφρώς. Προσθέτετε και το άλλο μισό εστραγκόν ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε σε πιατέλα το κοτόπουλο με τις πατάτες και το περιχύνετε με τη σάλτσα κρασιού μουστάρδας. Σερβίρετε με σαλάτα, φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου