Από τη μια πλευρά του μπιλιάρδου είναι κανείς στην Κροατία και από την άλλη στη Σλοβενία!
Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων- έχουν καταγραφεί δημοσιογραφικά- που χάνουν σε τέτοιο βαθμό τον έλεγχο στην οινοποσία, που βρέθηκαν σε άλλη χώρα! Σε μια παμπ της Ευρώπης, κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου απίθανο, μάλλον κάτι που συμβαίνει ακόμα και αν ο επισκέπτης είναι νηφάλιος.
Είναι η Kalin Tavern που βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα Σλοβενίας – Κροατίας, στέκει δηλαδή ακριβώς στη συνοριακή γραμμή που ξεχωρίσει με έντονο πράσινο χρώμα.
Η επιχείρηση βρίσκεται στη Σλοβενία, αλλά το τραπέζι μπιλιάρδου και οι τουαλέτες βρίσκονται στην Κροατία. Ακόμη και ο ιδιοκτήτης της παμπ, ένας άντρας που ονομάζεται Sasha Kalin, είναι ο μισός Σλοβένος και μισός Κροάτης – είναι γιος ενός Σλοβένου και μιας Κροάτισας.
Η διπλή ιθαγένεια πάντως δεν επεκτείνεται στις μπύρες, γιατί η μοναδική μπίρα που προσφέρεται είναι από τη Σλοβενία. Σύμφωνα με το Condé Nast Traveler, η ταβέρνα πήρε τη διπλή «υπηκοότητα» το 1991, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας που χωρίστηκε σε έξι ανεξάρτητα κράτη.
Έξω από το μαγαζί, υπάρχει συνοριακός σταθμός και από τις δυο χώρες όπου αν κάποιος προσπαθήσει να περάσετε από το φράγμα, θα του ζητηθεί να δείξει διαβατήριο.
«Στην πλευρά της Κροατίας υπάρχει πάντα ένας φρουρός και από τη σλοβενική πλευρά οι φρουροί έρχονται και φεύγουν. Έρχονται μέσα σε ένα αυτοκίνητο και μένουν περίπου για μισή ώρα», είχε πει ο ιδιοκτήτης σε παλαιότερη συνέντευξή του.
Και φορολογικά τι γίνεται; Η παμπ είναι καταχωρημένη στη Σλοβενία και καταβάλλει φόρους στη σλοβενική κυβέρνηση, ενώ διαθέτει δύο αριθμούς τηλεφώνου – έναν για κάθε χώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου