Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 10, 2019

Τυρόπιτα Ρουμελιώτικη



Μια πανεύκολη συνταγή για μια πανεύκολη και πεντανόστιμη Ρουμελιώτικη Τυρόπιτα. Τόσο απλή στη παρασκευή της, τόσο υπέροχη στη γεύση της που θα γίνει η αγαπημένη τυρόπιτα της οικογένειας. Απολαύστε τη όλες τις ώρες της ημέρας, πρωϊνό, δεκατιανό, γεύμα ως συνοδευτικό, απογευματινό και πρόχειρο δείπνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Υλικά συνταγής


  • 1/2 κιλό φέτα
  • 2 ½ φλ. τσαγιού γάλα
  • 6 αυγά χτυπημένα
  • 1 ½ φλ. τσαγιού βούτυρο φρέσκο ή ανάμεικτο με μαργαρίνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένη γραβιέρα ήπιας γεύσης (όχι αλμυρή)
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας

Εκτέλεση συνταγής


  1. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά και ρίχνετε και το γάλα. Τρίβετε τη φέτα με ένα πιρούνι, τη ρίχνετε στο μπολ και την αναμιγνύετε καλά με τα αυγά και το γάλα. Τρίβετε τη γραβιέρα στο ψιλό μέρος του τρίφτη. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.
  2. Με ένα πινέλο, αλείφετε ένα ταψί διαστάσεων 25×35 εκ. περίπου και στρώνετε μέσα δύο φύλλα, ραντισμένα ένα ένα με λίγο βούτυρο και τα πασπαλισμένα με λίγη τριμμένη γραβιέρα. Μετά βάζετε ένα φύλλο και το μαζεύετε για να κάνει πτυχές και να σκεπάσει μόνο το πάτο του ταψιού. Το ραντίζετε με βούτυρο και ρίχνετε πάνω λίγο από το μείγμα της φέτας-αυγών. 
  3. Βάζετε δεύτερο φύλλο κατά τον ίδιο τρόπο [με πτυχές] και ρίχνετε από πάνω λίγο από το μείγμα της φέτας-αυγών. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά εκτός από 2 φύλλα που κρατάτε για την επιφάνεια της τυρόπιτας. Τα στρώνετε και αυτά στην επιφάνεια της τυρόπιτας ραντισμένα ένα ένα με λίγο βούτυρο και τα πασπαλισμένα με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα. 
  4. Χαράζετε σε κομμάτια τη τυρόπιτα (μόνο τα επάνω φύλλα), την αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο, τη ραντίζετε με νερό και τη ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45-50 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Τη σερβίρετε ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου