Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων-Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της .

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019

Τα ρωσικά μαχητικά θα καταρρίπτουν και επιβατικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Νομοσχέδιο που προετοίμασαν Ρώσοι στρατιωτικοί θα αλλάξει τους κανόνες εμπλοκής για αεροσκάφη που παραβιάζουν τον ρωσικό εναέριο χώρο, αλλάζοντας το νόμο του 1994...


Η παλιά νομοθεσία απαγόρευε την επίθεση εναντίον αεροσκάφους εάν μετέφερε επιβάτες, ακόμη κι αν ήταν όμηροι.

Το νέο νομοσχέδιο που πέρασε από νομοπαρασκευαστική επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, αίρει την απαγόρευση και επιτρέπει την κατάρριψη αεροσκάφους που προκαλεί απειλή σε ανθρώπινες ζωές ή να προκαλέσει οικολογική καταστροφή.

Η αλλαγή στο νόμο θεωρείται τεχνικής φύσης, αφού οι Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν ήδη εξουσιοδοτηθεί να κάνουν χρήση των όπλων σε «επικίνδυνες καταστάσεις», βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Το προηγούμενο επεισόδιο που είχε παίξει ρόλο στη σύνταξη του νομοσχεδίου ήταν ο συναγερμός που είχε συμπέσει με τα εγκαίνια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014, όταν είχε δοθεί εντολή να καταρριφθεί αεροπλάνο με αεροπειρατές που απειλούσε την ζωή 40.000 θεατών, πραγματοποιώντας πτήση από την Ουκρανία στην Τουρκία.

Τελικά το αεροσκάφος συνοδευόμενο από τουρκικά μαχητικά είχε αναγκασθεί να προσγειωθεί σε τουρκικό αεροδρόμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου