Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 12, 2019

Οι ιδανικοί ορθοδιαστολείς του Dr. Young ήταν ένα πραγματικό πράγμα!

Ο Δρ. Young's Dilators ήταν μια πραγματική ιατρική συσκευή που πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα μέχρι τουλάχιστον τη δεκαετία του 1940. Ήταν ένα σύνολο τεσσάρων «torpedolike» μέσα σκληρό-καουτσούκ (αργότερα, πλαστικό) που ποικίλουν σε διάμετρο από 1 / 2 έως 1 ίντσα και σε μήκος από 3 έως 4 ίντσες.
Ο ίδιος ο Δρ Young επιδοκίμασε την ορθική διαστολή ως θεραπεία για την παραφροσύνη, ισχυριζόμενος ότι τουλάχιστον «τα τρία τέταρτα όλων των ουρλιαχτά μανιακά του κόσμου ήταν θεραπευτικά» σε λίγες εβδομάδες με την εφαρμογή των ορθολογικών μεθόδων ». Η Young παραδέχτηκε επίσης ότι ορισμένοι ασθενείς πανικοβλήθηκαν κατά τη θέα των συσκευών.

Το προϊόν ισχυρίστηκε ότι διορθώνει τη δυσκοιλιότητα, πιο αναζωογονητικό ύπνο και μπορούσε να ανακουφίσει την κακή αναπνοή, την κακή γεύση στο στόμα, το δέρμα , την ακμή, την αναιμία, την κόπωση, την ψυχική hebetude, την αϋπνία, ανορεξία, πονοκεφάλους, διάρροια, αιμορροΐδες, μετεωρισμός, νευρικότητα, ευερεθιστότητα, κρύα άκρα και πολλές άλλες ασθένειες. Οι οδηγίες προειδοποίησαν: "Μην παραμελείτε να χρησιμοποιείτε τους διαστολείς σας ... Συνιστάται να χρησιμοποιείτε τους [περιστασιακά] ως προληπτικό μέτρο. Δεν χρειάζεται να φοβάστε να τους χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ ".

Μια διαφήμιση του 1905 από την FE Young και την Co. του Σικάγου υποσχέθηκε ότι «Τα καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με τη χρήση των αυτοδιαφυγόντων διαστολέων του ορθού του Young», η χρήση των οποίων «επιτυγχάνει για το ακριβώς κάνει η φύση καθημερινά για το υγιές άτομο ". Οι γιατροί ενημερώθηκαν ότι "Αν θα συνταγογραφήσετε ένα σύνολο από αυτούς τους διαστολείς σε κάποιες από τις δύσκολες περιπτώσεις χρόνιας δυσκοιλιότητας, θα τις βρείτε απαραίτητες σε κάθε περίπτωση αυτού του είδους". Η τιμή ενός σετ "στο επάγγελμα" ήταν $ 2,50 (ισοδύναμο με $ 70 το 2018).

Μια διαφήμιση από τον FE Young and Co. of Chicago στο Detroit Medical Journal , Αύγουστος 1905.

Μόλις το 1938 ο νέος αμερικανικός νόμος για τα τρόφιμα, τα ναρκωτικά και τα καλλυντικά συμπεριλάμβανε την πώληση ιατροτεχνολογικών προϊόντων και, αφότου ίσχυε, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να προσελκύσουν οι διαστολείς την προσοχή των δικαστηρίων. Το 1940, μια αποστολή διαστολέων και του λιπαντικού τους, Piloment, κατασχέθηκαν στη Νέα Υόρκη και ο εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης υπέβαλε κατά της τους περιφρόνηση, ισχυριζόμενος ότι ήταν λανθασμένα.

Η ακρόαση δέχθηκε ότι «θα ήταν επικίνδυνο για την υγεία όταν χρησιμοποιήθηκε με τη συχνότητα και τη διάρκεια που προδιατέθηκαν, συνιστώνται ή προτάθηκαν στην ακόλουθη επισήμανση» και η παρτίδα καταδικάστηκε και καταστράφηκε - ένα από τα πολλά παραδείγματα ενός δυνητικά χρήσιμου προϊόντος που ισχυρισμοί πέρα ​​από αυτό που πραγματικά θα μπορούσε να επιτύχει.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου