Με τηγανητά ορτύκια και αχινούς, με... φέτα και νιγκίρι της ώρας θα γιορτάσουν οι νικητές και θα παρηγορηθούν οι χαμένοι φέτος.
Ο Βόλφγκανγκ Πακ συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ως σεφ των Οσκαρ, ανεπίσημος πρώτα κι επίσημος στη συνέχεια. Ο αυστριακής καταγωγής, μόνιμος κάτοικος της Καλιφόρνιας, σεφ και εστιάτορας, ξεπερνά κάθε χρονιά τον εαυτό του, συνδυάζοντας αβάν-γκαρντ επιλογές με παλιές κι αγαπημένες συνταγές, soul food θα έλεγε κανείς, συχνά κατά παραγγελία αγαπημένων του σταρ.
Ο Βόλφγκανγκ Πακ επιμελείται εδώ και καιρό το μενού του Governors Ball, του δείπνου που παρατίθεται αμέσως μόλις τελειώνει η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, η σχέση του όμως με την κινηματογραφική βραδιά δεν ξεκίνησε έτσι. Στα μέσα της δεκαετίας του '80, ο Ερβινγκ Λαζάρ, από τους μεγαλύτερους ατζέντηδες του Χόλιγουντ, διοργάνωνε κάθε χρόνο ένα πάρτι στο πιο hot εστιατόριο της πόλης, το Spago στο Μπέβερλι Χιλς, όπου ο Βόλφγκανγκ Πακ ήταν ο σεφ. Τα πάρτι του Λαζάρ είχαν περίπου 150 καλεσμένους και, για πολλούς, ήταν ακόμα πιο περιζήτητα κι από την οσκαρική τελετή. Για την ακρίβεια, πολλοί σταρ παρακολουθούσαν την απονομή στην τηλεόραση του εστιατορίου, πετάγονταν στο κέντρο να παραλάβουν το Οσκαρ τους κι επέστρεφαν στα γρήγορα για να συνεχίσουν τη διασκέδαση.
Αυγά με καβούρι
Οταν, το 1993, ο Λαζάρ έφυγε από τη ζωή, ο Πακ αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην οσκαρική γιορτή, σεβόμενος τη μνήμη του φίλου του. Αλλά η ίδια η Ακαδημία ζήτησε από τον σεφ να αναλάβει το δικό της πάρτι, που διοργάνωνε κάθε χρόνο μετά την τελετή, το Governors Ball, το οποίο ως τότε δεν ήταν καθόλου δημοφιλές. Ο Πακ δέχτηκε, με τον όρο, όπως ο ίδιος δεν παρενέβαινε «στις ταινίες που φτιάχνετε», η Ακαδημία να μην έχει λόγο στο μενού του. Αυτή η συμφωνία οδήγησε σε μια παράδοση 25 χρόνων.
Οταν, το 1993, ο Λαζάρ έφυγε από τη ζωή, ο Πακ αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην οσκαρική γιορτή, σεβόμενος τη μνήμη του φίλου του. Αλλά η ίδια η Ακαδημία ζήτησε από τον σεφ να αναλάβει το δικό της πάρτι, που διοργάνωνε κάθε χρόνο μετά την τελετή, το Governors Ball, το οποίο ως τότε δεν ήταν καθόλου δημοφιλές. Ο Πακ δέχτηκε, με τον όρο, όπως ο ίδιος δεν παρενέβαινε «στις ταινίες που φτιάχνετε», η Ακαδημία να μην έχει λόγο στο μενού του. Αυτή η συμφωνία οδήγησε σε μια παράδοση 25 χρόνων.
Ζυμαρικά κοχύλια με τομάτα, κάπαρη και λάδι μαύρης ελιάς
Από τότε μέχρι σήμερα, δυο πράγματα έχουν μείνει σταθερά στο μενού του Βόλφγκανγκ Πακ για το Governors Ball: Τα γλειφιτζούρια στο σχήμα του Οσκαρ, φτιαγμένα από σοκολάτα-φράουλα Βαλρόνα και καλυμμένα με χρυσό 24 καρατίων και τα ψωμάκια-Οσκαρ με κρέμα γάλακτος, άνιθο, σολωμό και χαβιάρι. Ολα τα άλλα αλλά ζουν κάθε χρόνο, μαζί με τα ήδη και τα έθιμα της χολιγουντιανής κοινότητας. Παρακάτω μια γεύση από το μενού για το Governors Ball 2019.
Από τότε μέχρι σήμερα, δυο πράγματα έχουν μείνει σταθερά στο μενού του Βόλφγκανγκ Πακ για το Governors Ball: Τα γλειφιτζούρια στο σχήμα του Οσκαρ, φτιαγμένα από σοκολάτα-φράουλα Βαλρόνα και καλυμμένα με χρυσό 24 καρατίων και τα ψωμάκια-Οσκαρ με κρέμα γάλακτος, άνιθο, σολωμό και χαβιάρι. Ολα τα άλλα αλλά ζουν κάθε χρόνο, μαζί με τα ήδη και τα έθιμα της χολιγουντιανής κοινότητας. Παρακάτω μια γεύση από το μενού για το Governors Ball 2019.
Τηγανιτά ορτύκια σε βάφλα red velvet
Amuse Bouche
Κροστίνι με συμπιεσμένο καρπούζι, φέτα και λεμόνι | Αυγά γεμιστά με καβούρι | Ανοιχτά σάντουιτς με αβοκάντο, λάχανο και γλάσο πιπεριάς τσιπότλε | Κροστίνι με ψητό μοσχάρι και σάλτσα τσιμιτσούρι |Πικάντικο ποπ-κορν | Τηγανικές πατάτες στο χέρι
Ορεκτικά
Ντάμπλινγκ με άγρια μανιτάρια και σάλτσα πόνζου και μαύρης τρούφας | Ταπιόκα με ταρτάρ από μοσχάρι Wagyou | Τάκο με κολοκάσι, μελιτζάνα με μίσο και μανιτάρια με καπνιστή σόγια | Ταρτάρ καρότου με σπόρους μουστάρδας τουρσί, χρένο και αγκινάρα | Ψωμάκια-Οσκαρ με καπνιστό σολομό | Μίνι-μπέργκερ με μοσχάρι Wagyou, παλαιωμένο τσένταρ και ρεμουλάντ | Πίτσες του Βόλφγκανγκ Πακ | Πικάντικο ταρτάρ τόνου σε χωνάκια από μίσο και σουσάμι | Τραγανές ριζογκοφρέτες με καβούρι Αλάσκας, αβοκάντο και πόνζου | Ρολά με μήλο, αγγούρι, φύλλα σίσο και ρόδι
Amuse Bouche
Κροστίνι με συμπιεσμένο καρπούζι, φέτα και λεμόνι | Αυγά γεμιστά με καβούρι | Ανοιχτά σάντουιτς με αβοκάντο, λάχανο και γλάσο πιπεριάς τσιπότλε | Κροστίνι με ψητό μοσχάρι και σάλτσα τσιμιτσούρι |Πικάντικο ποπ-κορν | Τηγανικές πατάτες στο χέρι
Ορεκτικά
Ντάμπλινγκ με άγρια μανιτάρια και σάλτσα πόνζου και μαύρης τρούφας | Ταπιόκα με ταρτάρ από μοσχάρι Wagyou | Τάκο με κολοκάσι, μελιτζάνα με μίσο και μανιτάρια με καπνιστή σόγια | Ταρτάρ καρότου με σπόρους μουστάρδας τουρσί, χρένο και αγκινάρα | Ψωμάκια-Οσκαρ με καπνιστό σολομό | Μίνι-μπέργκερ με μοσχάρι Wagyou, παλαιωμένο τσένταρ και ρεμουλάντ | Πίτσες του Βόλφγκανγκ Πακ | Πικάντικο ταρτάρ τόνου σε χωνάκια από μίσο και σουσάμι | Τραγανές ριζογκοφρέτες με καβούρι Αλάσκας, αβοκάντο και πόνζου | Ρολά με μήλο, αγγούρι, φύλλα σίσο και ρόδι
Αχινός με χέλι και κρέμα
Raw Bar
Ρολά πικάντικου τόνου | California rolls | Ρολά λαχανικών | Νιγκίρι της ώρας | Χτένι σεβίτσε με μαύρο σκόρδο και μίσο μανταρνιού | Αχινός με κρέμα, ντάσι, χέλι και λάιμ | Τατάκι τόνου με γλυκό κρεμμύδι, τζίντζερ, τσίλι και πόνζου | Στρείδια | Καβουροδαγκάνες | Αστακός | Γαρίδες
Μικρά πιάτα, κρύα
Καραμελωμένο κουνουπίδι με σταφίδες, λάιμ, γιαούρτι, κουκουνάρι και μυρωδικά ζατάρ | Κίτρινα παντζάρια με κρέμα αμυγδάλου, λεμόνι και μαρούλι | Φρέσκος Αρακάς με αχλάδι, κίτρο, δυόσμο, καρύδι και μεξικανικό τυρί τσατσίκ | Συμπιεσμένος λωτός με χαμόν ιμπέρικο, τυρί μπουράτα και άγρια ρόκα
Raw Bar
Ρολά πικάντικου τόνου | California rolls | Ρολά λαχανικών | Νιγκίρι της ώρας | Χτένι σεβίτσε με μαύρο σκόρδο και μίσο μανταρνιού | Αχινός με κρέμα, ντάσι, χέλι και λάιμ | Τατάκι τόνου με γλυκό κρεμμύδι, τζίντζερ, τσίλι και πόνζου | Στρείδια | Καβουροδαγκάνες | Αστακός | Γαρίδες
Μικρά πιάτα, κρύα
Καραμελωμένο κουνουπίδι με σταφίδες, λάιμ, γιαούρτι, κουκουνάρι και μυρωδικά ζατάρ | Κίτρινα παντζάρια με κρέμα αμυγδάλου, λεμόνι και μαρούλι | Φρέσκος Αρακάς με αχλάδι, κίτρο, δυόσμο, καρύδι και μεξικανικό τυρί τσατσίκ | Συμπιεσμένος λωτός με χαμόν ιμπέρικο, τυρί μπουράτα και άγρια ρόκα
Φρέσκος αρακάς με αχλάδι
Μικρά πιάτα, ζεστά
Σούπα φινόκιο και αγκινάρα με γκρεμολάτα τρούφας | Ψητές πατάτες με χαβιάρι | Κοτόπιτα με μαύρη τρούφα | Ζυμαρικά καβατάπι με τρούφα και τυρί | Ζυμαρικά ανιολότι με αρακά, μαύρη τρούφα και κροκάν παρμεζάνας | Μοσχάρι Wagyu με καρότα βισύ και σάλτσα πόνζου με γιούζου | Πέρκα με κρεμμύδια, αγκινάρες και σάλτσα ρομέσκο | Τηγανιτά ορτύκια αλά Νάσβιλ με βάφλα red velvet και σπιτικές πίκλες | Ζυμαρικά κοχύλια με ρόκα, τομάτα, κάπαρη, βασιλικό και λάδι μαύρης ελιάς | Αυτριακά ντάμπλινγκ με ρικότα, πέστο αρακά και λεμονάτο βούτυρο
Μικρά πιάτα, ζεστά
Σούπα φινόκιο και αγκινάρα με γκρεμολάτα τρούφας | Ψητές πατάτες με χαβιάρι | Κοτόπιτα με μαύρη τρούφα | Ζυμαρικά καβατάπι με τρούφα και τυρί | Ζυμαρικά ανιολότι με αρακά, μαύρη τρούφα και κροκάν παρμεζάνας | Μοσχάρι Wagyu με καρότα βισύ και σάλτσα πόνζου με γιούζου | Πέρκα με κρεμμύδια, αγκινάρες και σάλτσα ρομέσκο | Τηγανιτά ορτύκια αλά Νάσβιλ με βάφλα red velvet και σπιτικές πίκλες | Ζυμαρικά κοχύλια με ρόκα, τομάτα, κάπαρη, βασιλικό και λάδι μαύρης ελιάς | Αυτριακά ντάμπλινγκ με ρικότα, πέστο αρακά και λεμονάτο βούτυρο
«Κεράσι» μπλακ φόρεστ
Επιδόρπια
Οσκαρ από σοκολάτα-φράουλα, καλυμμένα με χρυσό 24 καρατίων | Κέικ με καρύδα, μάνγκο και φρούτο του πάθους | Μπάρα σκοκολάτας-καρύδας | Ρελιζιέζ με γιούζου | Μπισκότο φρούτο του πάθους με κομματάκια σοκολάτα | Μπισκότα τριπλής σοκολάτας | Μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος και καραμελωμένα πεκάν | Μπράουνις με φουντούκι και αμύγδαλο | Μακαρόν εσπρέσο | Μακαρόν με μάτσα και κεράσι | Πατέ από ιβίσκο και πορτοκάλι | Μπάλες φράουλας με σαμπάνια | Μαύρη σοκολάτα του Βόλφγκανγκ Πακ | «Κεράσι» μπλακ φόρεστ | Μους καραμέλας βουτύρου με φωλιά μαύρης σοκολάτας | Τροπική πάβλοβα με dragon fruit | Τσίζκεϊκ φράουλα-τζίνζερ με ζελέ γιασεμιού | Γλειφιτζούρια | Καραμέλες | Ποικιλία γλυκών για vegan, χωρίς γλουτένη
Επιδόρπια
Οσκαρ από σοκολάτα-φράουλα, καλυμμένα με χρυσό 24 καρατίων | Κέικ με καρύδα, μάνγκο και φρούτο του πάθους | Μπάρα σκοκολάτας-καρύδας | Ρελιζιέζ με γιούζου | Μπισκότο φρούτο του πάθους με κομματάκια σοκολάτα | Μπισκότα τριπλής σοκολάτας | Μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος και καραμελωμένα πεκάν | Μπράουνις με φουντούκι και αμύγδαλο | Μακαρόν εσπρέσο | Μακαρόν με μάτσα και κεράσι | Πατέ από ιβίσκο και πορτοκάλι | Μπάλες φράουλας με σαμπάνια | Μαύρη σοκολάτα του Βόλφγκανγκ Πακ | «Κεράσι» μπλακ φόρεστ | Μους καραμέλας βουτύρου με φωλιά μαύρης σοκολάτας | Τροπική πάβλοβα με dragon fruit | Τσίζκεϊκ φράουλα-τζίνζερ με ζελέ γιασεμιού | Γλειφιτζούρια | Καραμέλες | Ποικιλία γλυκών για vegan, χωρίς γλουτένη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου