Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 30, 2019

Οι πραγματικοί «ήρωες» των Πανελλαδικών: Πολύτεκνες μητέρες, εργαζόμενοι φοιτητές, μέχρι και καθηγήτριες! (Εικόνες - Βίντεο)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες των φετινών Πανελλήνιων! Άνθρωποι που ξεκλέβουν από τον πολύτιμο χρόνο τους για να διαβάσουν και να πετύχουν τον στόχο τους…

Μπορεί όσοι έχουν δώσει Πανελλήνιες να γνωρίζουν πως αυτή η περίοδος απαιτεί μεγάλη προσήλωση, αφοσίωση, μεθοδικότητα και κυρίως υπομονή, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που δεν είχαν την πολυτέλεια να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στις εξετάσεις.

Πολύτεκνες μητέρες που ξέκλεβαν λίγο χρόνο για να διαβάσουν μόλις τα παιδιά τους πήγαιναν για ύπνο, εργαζόμενοι που μετά το 8ωρο και τα φροντιστήρια έπρεπε να βρουν λίγες προσωπικές στιγμές για μελέτη και υποψήφιοι που έσφιξαν τα δόντια και αποφάσισαν να δώσουν για δεύτερη, αλλά και για τρίτη φορά εξετάσεις.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες των φετινών Πανελλήνιων!

Πολύτεκνες μητέρες – πρότυπο: Αρίστευσαν στις Πανελλήνιες 2019



H Σωτηρία Τσίτσαρη Τριανταφύλλου μητέρα τεσσάρων παιδιών από την Κοζάνη συγκέντρωσε 19.125 μόρια και από ότι φαίνεται θα μπορεί να επιλέξει μια από τις σχολές της αρεσκείας της.

Η 44χρονη Σωτηρία έλαβε τη μεγάλη απόφαση να φοιτήσει στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης προκειμένου να καταφέρει ότι δεν μπόρεσε στη νεανική της ηλικία. Δύο της παιδιά ήδη σπουδάζουν στο ΑΠΘ, ενώ ο γιός της -το τρίτο παιδί της οικογένειας- που θέλει να γίνει δημοσιογράφος – έκανε ο ίδιος γνωστή μέσω του facebook τη σημαντική επιτυχία της μητέρας του, περιγράφοντας τη ζωή της με τις υποχρεώσεις, τις δουλειές στο σπίτι τη βραδινή μελέτη, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτητικό πρόγραμμα και τις εξετάσεις της.

«Μετά το μεγάλωμα 4 παιδιών αποφάσισε να πάρει το κουράγιο και να δώσει και αυτή πανελλήνιες, όπως τα 2 μεγάλα μου αδέρφια τα οποία βρίσκονται στο ΑΠΘ ο ένας με 18.000+ και η άλλη με 16.000.

Μεγάλωσε ένα δύσκολο παιδί σαν εμένα και έχει ένα παιδί στην ηλικία των 10 ετών, άγνωστο το από που αντλεί αυτή τη ψυχική δύναμη, αλλά το θεωρώ τεράστιο ότι κατάφερε να μας δώσει κάποιες αρχές και αξίες, να είναι συνεχώς δίπλα σε εμάς και στο πατέρα μας και σήμερα μετά από επίμονο διάβασμα έβαλε τα γυαλιά σε όλους και το αποτέλεσμα ήταν 19.125 μόρια».

Ο νεαρός μαθητής, νιώθοντας περήφανος για τις επιδόσεις της μητέρας του, σημειώνει ότι το μεγαλείο του ανθρώπου δεν είναι «στο χρήμα, στη δόξα, στην εξουσία, η την αναγνώριση αλλά βρίσκεται μέσα στα πιο απλά πράγματα, όπως ότι η μητέρα μου αποφάσισε να δώσει Πανελλήνιες και πήγαινε και αυτή καθημερινά στο σχολείο όπως κάναμε και εμείς».

Σμαράγδα Λιάτσικου: Μητέρα, εργαζόμενη και… αριστούχος!



Η Σμαράγδα Λιάτσικου είναι εργαζόμενη, είναι ταυτόχρονα και μητέρα, και στα 47 της χρόνια κάνει το όνειρό της πραγματικότητα: Όχι μόνο κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και συγκέντρωσε την κορυφαία βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις, φθάνοντας τα 19.435 μόρια.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι «στόχος ήταν να μπω στο Πανεπιστήμιο και να γίνω γιατρός. Φοίτησα 2 χρόνια στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, δεν έκανα φροντιστήριο καθόλου, και παράλληλα εργάζομαι μέχρι και σήμερα ως νοσηλεύτρια σε μεγάλη ιδιωτική κλινική του Βόλου. Το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα και παίρνει σάρκα και οστά. Έχω παράλληλα την ευθύνη για την οικογένειά μου, αλλά και για τον σύλλογό μου, αφού είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και της Δομής Ισότητας του Ε.Κ.Β.».

Ο εργαζόμενος και φοιτητής στο Πολυτεχνείο που ξαναέδωσε Πανελλήνιες



Όποιος θέλει να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει να αγωνίζεται.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Αλέξανδρος Τσομπανάκης, με καταγωγή από την Σητεία, ο οποίος αν και φοιτητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, δεν σταμάτησε να ονειρεύεται μία θέση στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο Αλέξανδρος έδωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πανελλήνιες και έδωσε έναν μεγάλο αγώνα, καθώς όχι μόνο ήταν φοιτητής, αλλά και εργαζόταν βράδυ, για να πληρώνει τα φροντιστήρια του.

Πλέον ο 20χρονος Αλέξανδρος, δηλώνει συγκινημένος, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει 17.791 μόρια, έχοντας ελπίδες να εισαχθεί στη σχολή Αστυφυλάκων.

«Θέλω μέσα από το δικό μου αγώνα, να δώσω κίνητρο και σε άλλα παιδιά, να καταλάβουν πώς ο επιμένων κινά και πώς τα αγαθά κόποις κτώνται. Όποιος αγωνίζεται μπορεί να κατακτήσει τα όνειρα του».

Η μαθηματικός που κάθισε ξανά στα θρανία και… θριάμβευσε!



Η 25χρονη Αθανασία, απόφοιτος Μαθηματικής σχολής Αθηνών, δεν δίστασε να επιστρέψει στα θρανία, να περάσει ξανά την διαδικασία των Πανελληνίων και να πετύχει 19.084 μόρια κάνοντας για δεύτερη φορά περήφανους τους καθηγητές της στο Λύκειο Γαστούνης.

Αγρότες και οι δύο γονείς της την στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις στο όνειρό της, όπως και ο αστυνομικός αδελφός της.

«Έδωσα για 2η φορά και δεν μπορώ να πω πως είχα άγχος αφού και λόγω επαγγέλματος, καθηγήτρια μαθηματικών, έχω βιώσει τα συναισθήματα του εξεταζόμενου και του καθηγητή. Δεν κρύβω όμως ότι ήταν δύσκολα και κουράστηκα. Επί ένα χρόνο δίδασκα μαθηματικά σε φροντιστήριο στην Αθήνα. Το όνειρό μου όμως ήταν από μικρή άλλο και το πετυχαίνω όπως πιστεύω στα 25 μου χρόνια. Ευχαριστώ πολύ τους γονείς μου που με στήριξαν και με στηρίζουν και σε αυτή μου την προσπάθεια».

Η καθηγήτρια και εκ νέου σε λίγο καιρό φοιτήτρια έχει κάθε λόγο όπως ανέφερε στο patrisnews.gr να χαλαρώσει και να περάσει ένα ήσυχο καλοκαίρι, μετά από μία τόσο απαιτητική χρονιά.

Ο Κοζανίτης που έσπασε τα κοντέρ με 19.253 μόρια χωρίς φροντιστήριο



Αυτός ο μαθητής -πάλι- από την Κοζάνη έκανε την διαφορά.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Βόγδου, ο οποίος κατόρθωσε να βγάλει 19.253 μόρια, χωρίς να πάει καθόλου φροντιστήριο.

Κι όμως ο Δημήτρης Βόγδου, από το 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, φαίνεται πως είναι ο κορυφαίος από όλους τους υποψήφιους των τεσσάρων Λυκείων της πόλης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Kozanimedia ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ, Μπάμπης Γιαννακόπουλος, συγκέντρωσε 19.253 μόρια κι έτσι έχει την δυνατότητα να εισαχθεί, φυσικά, στη σχολή της επιλογής του.

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας (έχει άλλα τέσσερα αδέρφια), με καταγωγή από τον Κρόκο, ο Δημήτρης έγραψε 19,9 στα Μαθηματικά, χωρίς καν να κάνει μαθήματα σε κάποιο ομαδικό ή ιδιαίτερο φροντιστήριο.


Όπως αναφέρει ο ίδιος μάλιστα το συστατικό της επιτυχία του ήταν πως έβλεπε τα πράγματα πάντα με αισιοδοξία.

«Η πορεία προς τις πανελλαδικές περιβάλλεται από έναν μύθο, έτσι; Η ατελείωτη κούραση, το διάβασμα, να ξεχάσεις ότι ζεις και όλα τα συναφή. Θαρρώ πως είναι επιλογή μας ενίοτε πως θα διαχειριστούμε την κάθε πρόκληση. Και οι Πανελλήνιες είναι μέχρις στιγμής η μεγαλύτερη. Το θέμα είναι πώς θα την αντιμετωπίσεις. Με χαρά και αισιοδοξία ή με απόλυτη απελπισία. Ειλικρινά δεν υπήρξα απόλυτα αισιόδοξος. Τα «δεν περνάω ούτε με αίτηση» έδιναν και έπαιρναν. Βέβαια αγαπούσα τα μαθήματα και ας αγανάκτησα άπειρες φορές. Προς τον Γενάρη κατάλαβα ότι είναι ευχάριστη (μάλλον μπορείς εσύ να την κάνεις ευχάριστη) εμπειρία. Υπάρχουν άλλα τόσα άτομα που περνούν το ίδιο και κλαίτε μαζί. Χωρίς λίγο κλάψιμο (και κάψιμο) δεν βγαίνει η χρονιά», ανέφερε ο Κοζανίτης που έκανε το αδύνατο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου