Η γρανίτα από mango είναι ένα εύγευστο και θρεπτικό ποτό. Οι ποσότητες που χρησιμοποιούνται εδώ δίνουν μια παχιά γρανίτα, που μπορούμε να την αραιώσουμε προσθέτοντας περισσότερο νερό ή γάλα, κατά την προτίμησή μας.
Υλικά (1 λίτρο)
- 1 κονσέρβα 450 γρ. με πολτό mango ή 2 κονσέρβες 425 γρ. με φέτες mango, στραγγισμένες
- 570 ml γάλα
- 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά κάρδαμο αλεσμένο
- 1 κουταλιά ροδόνερο (προαιρετικό)
- 300 m1 κρύο νερό
1. Βάζουμε τον πολτό mango ή τις φέτες, το μισό γάλα, τη ζάχαρη, το κάρδαμο και το ροδόνερο στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα.
2. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε μια μεγάλη κανάτα ή μπολ και προσθέτουμε το γάλα και το νερό που απομένουν.
3. Παγώνουμε για 2-3 ώρες. Σερβίρεται κατά τη διάρκεια του φαγητού ή σε μπάρμπεκιου. Μπορούμε να παραλείψουμε το γάλα και να βάλουμε μόνο νερό. Βάζουμε από πάνω μια μπάλλα παγωτού βανίλιας.
2. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε μια μεγάλη κανάτα ή μπολ και προσθέτουμε το γάλα και το νερό που απομένουν.
3. Παγώνουμε για 2-3 ώρες. Σερβίρεται κατά τη διάρκεια του φαγητού ή σε μπάρμπεκιου. Μπορούμε να παραλείψουμε το γάλα και να βάλουμε μόνο νερό. Βάζουμε από πάνω μια μπάλλα παγωτού βανίλιας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου