Για να μη στεγνώσει το φαγητό, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο απλώνουμε μια πετσέτα πάνω από το ταψί Προετοιμασία 15′,
Μαγείρεμα 1 ώρα
Υλικά για 6 άτομα
- 4 ώριμες ντομάτες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κοτόπουλο, σε μερίδες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 15 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 6 φλ. νερό
- 2 φλ. πλιγούρι
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε καυτό νερό βουτάμε τις ντομάτες για 20-25 δεύτερα και αμέσως τις μεταφέρουμε σε λεκάνη με παγωμένο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
- Ξεπλένουμε με κρύο νερό το κοτόπουλο. Το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ευρύχωρη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να κάνει κρούστα, για περίπου 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τον δυόσμο, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, μαζί με το ζουμί και το σοταρισμένο πλιγούρι τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου