Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 12, 2019

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μπούτι αρνίσιο κομμένο σε μέτριες μερίδες
  • 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 4-5 μελιτζάνες φλάσκες
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε τις μερίδες του κρέατος και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, κανέλλα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τις ντομάτες.
  2.  Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήνουμε να βράσει το κρέας σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, στο τέλος όμως το φαγητό πρέπει να μείνει μόνο με την σάλτσα του.
  3. Όσο το κρέας βράζει εμείς ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Τις πλένουμε, καθαρίζουμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε φέτες κατά μήκος της μελιτζάνας. 
  4. Βάζουμε τις φέτες σε λεκάνη με νερό και αλάτι για ένα τέταρτο να ξεπικρίσουν.
  5.  Τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε στο στραγγιστήρι να στραγγίσουν.
  6.  Βάζουμε σε ένα τηγάνι σπορέλαιο να κάψει και αφού αλευρώσουμε τις μελιτζάνες τις τηγανίζουμε, να ροδίσουν ελάχιστα, όχι πολύ γιατί μετά θα διαλύονται. 
  7. Αφού έχει ψηθεί το κρέας παίρνουμε μια μερίδα κρέατος και την τυλίγουμε σαν ντολμά με μελιτζάνα γύρω γύρω. 
  8. Τοποθετούμε αυτούς τους ντολμάδες σε πυρέξ.
  9.  Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα του κρέατος και τοποθετούμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180ο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου