Υπάρχει πιθανότητα να συζητάτε στο facebook με έναν φίλο σας και, λόγω της σπουδαιότητας της συνομιλίας σας, να θέλετε να την αποθηκεύσετε. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να κρατήσετε μόνο μέρος της συνομιλίας και σε άλλες ολόκληρη. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας, σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν μέθοδοι για να αποθηκεύσετε μέρος ή ολόκληρη τη συνομιλία.
Δεν χρειάζεται να είστε tech genius για να μπορέσετε να το κάνετε. Η διαδικασία είναι απλή και πραγματοποιείται χωρίς εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, αλλά κατευθείαν μέσα από τις δυνατότητες του Facebook.
Πάμε να δούμε.
1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook και μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και από εκεί στο “Οι πληροφορίες σας στο Facebook” που βρίσκεται στην αριστερή στήλη.
2. Στο δεξί μέρος της οθόνης και στην γραμμή “Κατεβάστε τις πληροφορίες σας” κάντε κλικ στο αντίστοιχο κουμπί “Προβολή”.
3. Στην νέα οθόνη που θα εμφανιστεί από προεπιλογή είναι μαρκαρισμένα όλα τα backup που μπορείτε να πάρετε. Κάντε κλικ στο “Αποεπιλογή όλων” για να τα ξεμαρκάρετε μαζικά και μετά επιλέξτε μόνο το “Μηνύματα που έχετε ανταλλάξει με άλλα άτομα στο Messenger”.
4. Αν θέλετε να περιορίσετε χρονικά το backup και να μην κατεβάσετε όλο το ιστορικό συνομιλίας, τότε κάντε κλικ στο “Χρονικό Διάστημα: Όλα τα δεδομένα μου” και στην ημερολόγιο που θα εμφανιστεί, επιλέξτε το χρονικό εύρος που επιθυμείτε.
Η διαδικασία δημιουργίας αρχείου backup μπορεί να κρατήσει κάποιο διάστημα, αναλόγως του όγκου δεδομένων. Το Facebook σας ενημερώνει σχετικά και όταν τελειώσει η δημιουργία θα σας στείλει ένα μήνυμα με pop-up. Ταυτόχρονα θα σας στείλει και ένα email.
5. Μόλις ειδοποιηθείτε ότι το αρχείο είναι έτοιμο, μεταβείτε στο “Διαθέσιμα αντίγραφα” για να το κατεβάσετε. Αν δεν το βλέπετε, παρόλο που το Facebook σας είπε ότι είναι έτοιμο, κάντε ένα refresh της σελίδας (επαναφόρτωση σελίδας).
Πατήστε το κουμπί λήψη, δώστε ξανά τον κωδικό σας στο Facebook, αν το ζητήσει, και περιμένετε να κατέβει. Θα σας έρθει ένα αρχείο ZIP που θα περιέχει όλα τα δεδομένα σας. Αποσυμπιέστε τον σε ένα δικό σας φάκελο και μετά τρέξτε το “index.html”. Θα δείτε όλες τις συνομιλίες σας, ξεχωριστά ανά άτομο, σε μορφή μπλοκ.
6. Πηγαίνετε με τον File Explorer στο φάκελο με το backup και από εκεί μπείτε μέσα στο φάκελο “messages” και μετά στο φάκελο “inbox”. Εκεί θα δείτε φακέλους με τις συνομιλίες όλων των φίλων σας, ξεχωρισμένες ανά φίλο.
Επιλέξτε τον φίλο που ενδιαφέρεστε, μπείτε μέσα στον φάκελό του και τρέξτε το αρχείο “message_1.html”. Θα δείτε όλο το ιστορικό συνομιλίας σας με τον συγκεκριμένο φίλο σας, και όπως καταλαβαίνετε δεν έχετε παρά να σώσετε κάπου και μόνιμα, μόνο το συγκεκριμένο ιστορικό, έτσι ώστε να μειώσετε το όγκο των δεδομένων.
Συμπέρασμα
Εάν πρέπει να κρατήσετε τις σημαντικές συνομιλίες σας, τώρα ξέρετε τον τρόπο. Αν προχωρήστε στην παραπάνω διαδικασία, θα εκπλαγείτε από το τι κρατάει το Facebook στους servers του. Η δυνατότητα του backup των συνομιλιών είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, ειδικά αν θέλετε να έχετε ένα αντίγραφό της συνομιλία σας με κάποιο πρόσωπο που έχει αποθάνει, έτσι ώστε να θυμάστε την κουβέντα μαζί του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου