Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα. Ποίες είναι οι πραγματικές αιτίες και πώς θα μειωθούν σημαντικά ;

Yπo την αιγίδα του Μο.σύ.λ. το πρότυπο προπονητικό πρόγραμμα. 
 
Συνέλληνες μην περιμένετε να σας χτυπήσει η συμφορά την πόρτα. Η πρόληψη είναι το καλύτερο μέτρο, για την Εθνική μας μάστιγα.
 
Ως μητέρα και γιαγιά, ενδιαφέρομαι για τις ζωές, όλων των ανθρώπων. 
 
Βασιλική Παπανεστωροπούλου.
Γενική Γραμματέας του Μο.σύ.λ. 

Ακολουθεί η εργασία του κυρίου Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου :
 
"Τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, αποτελούν, μια ακόμη εθνική μάστιγα. Σχεδόν καθημερινά, χάνονται άνθρωποι. 
 
Οι περισσότεροι, από τους ανθρώπους που χάνονται είναι νέοι. 
 
Η νέα τάξη έχει πλέον επιβληθεί στην Ελληνική επικράτεια και βιώνουμε την εξουσία της, σε όλους τους βασικούς θεσμούς του έθνους. Ειδικά η νέα τάξη κυριάρχησε στην κλασική Ελληνική παιδεία. Η παιδεία ως θεσμός, έχει απολέσει οριστικά την ιδιότητα του Ελληνικού εθνικού-παιδαγωγικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Όλες οι κοινωνικές τάξεις υποκύπτουν σταδιακά στην παγκοσμιοποίηση.

Η εθνική ανεξαρτησία και η δυνατότητα των Ελλήνων, να ορίζουν ανεξάρτητη παιδαγωγική και Ορθόδοξη θρησκευτική πολιτική, μειώθηκε δραματικά και τείνει να εξανεμιστεί. Οι συνέπειες από την έλλειψη πραγματικής Ελληνικής παιδείας, είναι τραγικές και καταστροφικές, σε όλα τα επίπεδα. Σχεδόν παντού επικρατεί σήψη και παρακμή. Μια από τις φοβερές συνέπειες, είναι και τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.  
 
Oι επιτυχίες των μεγάλων οδηγών-αθλητών, στο wrc και στην F1, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έγιναν ποτέ εις βάρος της σωματικής ακεραιότητας, των συνανθρώπων τους.  
 
Μια αγωνιστική-αθλητική, μια πολιτική, κοινωνική, επιστημονική επιτυχία, για να έχει ηθική αξία, δεν πρέπει ποτέ να επιτυγχάνεται, εις βάρος της ευημερίας, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και της υγείας των άλλων ανθρώπων. 
 
Οι μεγάλοι αθλητές-οδηγοί, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές (wrc και f1), δεν συμμετείχαν ποτέ σε αυτοσχέδιους αγώνες, και δεν μετέτρεψαν ποτέ τις εθνικές οδούς, σε πίστες φόρμουλα ένα και σε ειδικές διαδρομές wrc. 
Η Ελλάδα στατιστικά βρίσκεται στην υψηλότερη θέση θανάτων στην Ευρώπη ανά μονάδα πληθυσμού στα τροχαία ατυχήματα που αφορούν τις ηλικίες 15 εώς 29 ετών. Στην Ελλάδα τα τροχαία ατυχήματα συνιστούν διαχρονικό πρόβλημα με σοβαρές εθνικές, ηθικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Οι θάνατοι από τροχαία στην Ελλάδα είναι σχεδόν δύο φορές περισσότεροι, από ότι εiναι παγκοσμίως. Η χώρα μας μετρά 130 θύματα ανά εκατομμύριο κατοίκων, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 69 θύματα ανά εκατομμύριο κατοίκων. Από την ανάλυση των στοιχείων των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οι συνθήκες στην οδική ασφάλεια κρίνονται στάσιμες. Όλες οι κατηγορίες ατυχημάτων μειώθηκαν οριακά, εκτός των θανατηφόρων, όπου σημειώθηκε οριακή αύξηση 0,1% και 0,2% αντίστοιχα. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής, οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς και αδιάφοροι, απέναντι στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, και τις συνέπειες τους. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία, και θεωρούν ότι το πρόβλημα πρέπει να απασχολεί όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους. Όταν διαπιστώσουν ότι αυτή η κοινωνική-εθνική μάστιγα, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας, τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί κάποιο τροχαίο ατύχημα οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά, η φιλικά τους πρόσωπα. Κατά γενική παραδοχή, η χώρα βρίσκεται σε πλήρη οικονομική, εθνική-κοινωνική παρακμή και απαξίωση. Το πιο βασικό είναι η έλλειψη παιδείας και ηθικών αρχών. Δυστυχώς στην Ελλάδα, κατά γενική ομολογία δεν υπάρχει Παιδεία.

Οι αιτίες είναι πλέον γνωστές. Μοναδικές λύσεις, για να έχουμε σημαντική μείωση, των τροχαίων, είναι η εφαρμογή του Φινλανδικού εκπαιδευτικού μοντέλου, προσαρμοσμένο, στην Ελληνική κλασική παιδεία, σε συνδυασμό με την εφαρμογή του πρότυπου προπονητικού προγράμματος, δια την αποφυγή, των σοβαρών τροχαίων και θανατηφόρων ατυχημάτων. 
 
Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΣΠΟΡ.
 
Η Φινλανδία είναι μία χώρα 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων. Αποτελεί πρότυπο καθώς οι οικονομικές επιδόσεις της, ανταγωνίζονται αυτές της Γερμανίας. Είναι ένα κράτος το οποίο δημιουργήθηκε μόλις πριν από 100 χρόνια. 
 
Μετά την ανεξαρτητοποίησή της από την Ρωσία, πέρασε μία διετή περίοδο εμφύλιου πολέμου, ακολούθησαν δεκαετίες με μεγάλη φτώχεια, όπου το μόνο εξαγώγιμο προϊόν για την ενίσχυση των εισοδημάτων των κατοίκων,
ήταν η ξυλεία που κατευθυνόταν κυρίως προς την χαρτοποιία. 
 
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΟι άνθρωποι στην Φινλανδία είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο του έθνους. Έχουν το δικαίωμα να λάβουν εξαιρετική εκπαίδευση, η οποία θα συμβάλει στην μεγιστοποίηση της δυνατότητας, να γίνουν ότι επιθυμούν. Αυτή είναι η βασική αρχή του Φινλανδικού εκπαιδευτικού συστήματος, όπως περιγράφεται σε βιβλίο του υπουργείου Εξωτερικών της Φινλανδίας. Το μοντέλο αυτό υπήρξε η βάση, για την διαμόρφωση, ενός από τα πιο επιτυχημένα και αποτελεσματικά εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο.Η παιδεία συνέβαλε καθοριστικά, ώστε μετά από 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Φινλανδίας, η οποία ήταν από τα φτωχότερα κράτη του πλανήτη, να εξελιχθεί σε χώρα-παράδειγμα, με εξαιρετικές επιδόσεις στους τομείς της τεχνολογίας, της επιστήμης, της εκπαίδευσης και των μηχανοκίνητων σπορ. Όλοι οι μαθητές στην Φινλανδία έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, ανεξάρτητα από το κοινωνικό και το οικονομικό τους επίπεδο. Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αντί να ευνοεί τον ανταγωνισμό και την σύγκριση, παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση σε κάθε μαθητή ξεχωριστά, ανάλογα με την προσωπικότητά του. Για χρόνια, η Φινλανδία αποτελεί πρότυπο επιτυχημένου εκπαιδευτικού συστήματος, με τους μαθητές της να διαπρέπουν στους διεθνείς διαγωνισμούς. Ξεχωρίζει ως μια από τις χώρες που παραδοσιακά βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης του ΟΟΣΑ, με τους καλύτερους δεκαπεντάχρονους μαθητές της υφηλίου. Για αυτό πολιτικοί και εκπαιδευτικοί εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο διενεργούν συνέχεια έρευνες στην σκανδιναβική χώρα, με την ελπίδα να εντοπίσουν το μυστικό της επιτυχίας της.
Παρά τις επιτυχίες τους, οι Φινλανδοί δεν επαναπαύονται, και αναζητούν συνεχώς νέα παιδαγωγικά πρότυπα εκπαίδευσης, προκειμένου να υπάρχει μια συνεχής εξέλιξη και πρόοδος. 
Οι εκπαιδευτικοί είναι πρόθυμοι να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να επιτύχουν τους στόχους τους, και είναι ανοιχτοί πάντα σε νέα προγράμματα.
Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επιτυχία παίζει και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι απόφοιτοι του καλύτερου 10% των τάξεων τους. Περίπου το 70% των καθηγητών που εργάζονται στα γυμνάσια και τα λύκεια του Ελσίνκι, έχουν ήδη λάβει ειδική εκπαίδευση για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες του ανανεωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος. Υπάρχουν και οικονομικά οφέλη υπό την μορφή μπόνους ή αυξήσεων στον μισθό, για όσους εκπαιδευτικούς δείχνουν μεγαλύτερη προθυμία. Παράλληλα τα σχολεία είναι αρκετά μικρά ώστε οι δάσκαλοι να γνωρίζουν κάθε μαθητή.
Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Ο ανταγωνισμός δεν είναι τόσο σημαντικός όσο η συνεργασία.
Η Φιλοσοφία τους είναι ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των σχολείων, δεν βοηθά τα παιδιά όσο η συνεργασία. Η διδασκαλία είναι ένα από τα πιο σεβαστά επαγγέλματα. Για να γίνουν δάσκαλοι στην Φινλανδία, οι υποψήφιοι πρέπει πρώτα να λάβουν τουλάχιστον το μεταπτυχιακό τους δίπλωμα. Συχνά οι δάσκαλοι διδάσκουν σε σχολικά ιδρύματα, που γειτνιάζουν με πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα να αποκτούν την καλύτερη παιδαγωγική έρευνα, σχετικά με την εκπαίδευση. 
Oι Φινλανδοί ερευνούν και εξελίσσονται Η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της για την εκπαίδευση, βασιζόμενη όχι σε πολιτικές βλέψεις ή συμφέροντα, αλλά αποκλειστικά με βάση την αποτελεσματικότητα. Το χρήμα και η πολιτική επιρροή δεν διαδραματίζουν κανένα ουσιαστικό ρόλο στον Φινλανδική παιδεία. 
Oι εκπαιδευτικοί της Φινλανδίας, ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν τα δικά τους εργαστήρια για διδασκαλία, με στόχο να διατηρήσουν ότι είναι σημαντικό και να απορρίψουν ότι διαπιστώνεται ότι αποτυγχάνει.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ.
Ο Φινλανδικός νόμος απαιτεί από τους δασκάλους να δίνουν στους μαθητές αρκετό χρόνο παιχνιδιού για κάθε 45 λεπτά διδασκαλίας. 
Οι Φινλανδοί μαθητές έχουν καλύτερη συμπεριφορά στο σχολείο και κάνουν καλύτερα τις εργασίες, εξαιτίας των μεγάλων διαλειμμάτων για παιχνίδι. Η Τακτική αυτή απορρέει από την βαθιά πεποίθηση των Φινλανδών, ότι τα παιδιά πρέπει να παραμείνουν σε αντιστοιχεία με την ηλικία τους, όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν είναι σωστό να μεγαλώνουν γρήγορα. Τα παιδιά στην Φινλανδία έχουν ελάχιστες εργασίες για το σπίτι. Η φιλοσοφία προέρχεται από το αμοιβαίο επίπεδο εμπιστοσύνης των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των γονέων. Οι γονείς γνωρίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος αυτού που χρειάζονται στο σχολείο ενώ η επιπλέον εργασία θεωρείται συχνά περιττή.
Ο χρόνος που μένει στο σπίτι είναι αποκλειστικά για οικογένεια, όπου τα μόνα μαθήματα που μαθαίνουν τα παιδιά είναι για την ζωή. Υψηλής ποιότητας σχολικές εγκαταστάσεις και προσχολική εκπαίδευση. Στην Φινλανδία, οι σχολικές μονάδες είναι σε υψηλό επίπεδο, όπως επίσης η προσχολική και η ημερήσια φροντίδα έχει πολύ μεγάλη σημασία. Τα νηπιαγωγεία προσαρμόζουν τα προγράμματα σπουδών μεταξύ τους και προετοιμάζουν κατάλληλα τα παιδιά. Το σχολείο ξεκινάει μετά τα 7 χρόνια ενώ οι μαθητές του δημοτικού σπάνια δίνουν εξετάσεις ή να κάνουν εργασίες και δεν έχουν βαθμολόγηση. Υπάρχει μόνο ένα υποχρεωτικό τυποποιημένο τεστ, που γίνεται στην ηλικία των 16 ετών.
Η διδασκαλία των θετικών επιστημών ξεκινά στα 16 έτη ώστε να μπορούν οι μαθητές να διεξάγουν πρακτικά πειράματα.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τα εθνικά σπόρ των Φινλανδών είναι το Χόκευ επί πάγου και τα μηχανοκίνητα αθλήματα (wrc-enduro). Συνέχεια αυτή η χώρα βγάζει παγκόσμιους πρωταθλητές στο wrc και στο enduro. Τόμι Μάκινεν, Άρι Βάτανεν, Μάρκους Γκρόνχολμ, Γιούχα Κάνκουνεν (wrc), Σαμούλι Αρό, Γιούχα Σάλμινεν (enduro), Κίμι Ραικόνεν F1, είναι μερικοί από τους Φινλανδούς παγκόσμιους πρωταθλητές.
Ενδεικτικό είναι ότι ο Φινλανδός Γιάρι Μάτι Λάτβαλα χωρίς να έχει κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχει κατακτήσει 3 φορές την νίκη στον γρηγορότερο αγώνα στον κόσμο, το Finland wrc Neste oil. Δίπλα σε όλους αυτούς υπάρχουν πολλοί χιλιάδες αξιόλογοι Φινλανδοί αθλητές-οδηγοί. Oι Φινλανδoί στον μηχανοκίνητο κλάδο λειτουργούν το ίδιο σοβαρά όπως στην εκπαίδευση και τους άλλους τομείς. Έχουν προπονητές, γυμναστές, δασκάλους και σχολές-σωματεία που λειτουργούν στο πιο υψηλό επίπεδο. Για αυτούς τους λόγους είναι μια χώρα με τα λιγότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι έχουν υψηλό εκπαιδευτικό σύστημα. Δεν έφτασαν τυχαία να γίνονται παγκόσμιοι πρωταθλητές στα μηχανοκίνητα σπόρ. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα στην Ελλάδα με τα τροχαία ατυχήματα, είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου, να υιοθετήσουμε το Φινλανδικό μοντέλο εκπαιδεύσεως προσαρμοσμένο στην κλασική Ελληνική παιδεία.
ΕΛΛΑΔΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ-ΑΘΛΗΤΙΣΜOΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ
Οι βασικές πτυχές του χαρακτήρα όπως είναι το ήθος, η κοινωνική συμπεριφορά, η αντίληψη, η ικανότητα, τα συναισθήματα, η αυτοπεποίθεση, η καλοσύνη και άλλα αναπτύσσονται μέσα από την συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα. Μέσα από τον υψηλό αθλητισμό, και την αθλητική δημιουργικότητα, οι εμπλεκόμενοι θα είναι σε θέση να έρθουν αντιμέτωποι με όλες τις δυσκολίες της ζωής. Ο αθλητισμός προσφέρει τα πάντα σε έναν άνθρωπο. Αυτό διότι εξευγενίζει, ισορροπεί, καλλιεργεί, ηρεμεί, ομορφαίνει τις ανθρώπινες ψυχές, τις γεμίζει με αγάπη για τον συνάνθρωπο, την ζωή και κάθε τι ωραίο. Μέσα από την αθλητική ενασχόληση είσαι γεμάτος δημιουργικότητα και θετική ενέργεια.
Είναι απαραίτητη η άθληση σε υψηλό επίπεδο, διότι είναι το μόνο αντίδοτο κατά της ηθικής-πνευματικής και της οικονομικής κρίσης. Μέσα από τις τεχνικές ασκήσεις, οι συμμετέχοντες οδηγούνται μονίμως σε υψηλές ακαδημαϊκές επιτυχίες (Πανελλήνιες εξετάσεις, πτυχία ξένων γλωσσών κλπ). Αυτό διότι οι τεχνικές ασκήσεις διεγείρουν τις περιοχές του εγκεφάλου, που σχετίζονται με το διάβασμα και την συναισθηματική ανάπτυξη. 
Η εφαρμογή των πρότυπων προπονητικών μεθόδων, αποδεδειγμένα έχει οδηγήσει πολλoύς αθλητές σε μεγάλες ακαδημαϊκές, και όχι μόνον επιτυχίες.
Αποτελεί θέσφατο πλέον η ευεργετικότατη επίδραση της αθλητικής παιδείας, στην μάθηση και τις σχολικές επιτυχίες. Η σωστή και πρότυπη προπονητική, σε υψηλό επίπεδο αναπτύσει το ήθος, το ταλέντο, την διανοητική ικανότητα, ολοκληρώνει και ισχυροποιεί την προσωπικότητα, στον μέγιστο βαθμό. Έχουμε ισχυρούς χαρακτήρες, που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με επιτυχία, κάθε δυσκολία εντός και εκτός αθλητισμού. Οι μέθοδοι διδασκαλίας, καλύπτουν κάθε δυνατό τρόπο μετάδοσης της αθλητικής γνώσεως.

Ο υψηλός αθλητισμός συνδράμει σημαντικά στην συνέχιση του Ελληνικού πολιτισμού, μέσα από την εξειδικευμένη αθλητική εκπαίδευση. 
Μέσα από τον υψηλό αθλητισμό μηδενίζεται, είτε μετριάζεται η παραβατικότητα, ανάλογα με το επίπεδο των προπονητών, το οικογενειακό και το σχολικό περιβάλλον του κάθε παιδιού. Ποιες είναι οι συνέπειες για τα παιδιά που δεν κάνουν καθόλου αθλητισμό ; Δυστυχώς είναι καταστροφικές. Υπάρχουν τρομερές συνέπειες όχι μόνον για τα ίδια τα παιδιά, αλλά και για την κοινωνία. Αυτό διότι δημιουργούνται άτομα, τα οποία δεν είναι σε θέση να προσφέρουν και να δημιουργήσουν. Τα παιδιά αυτά αρκετές φορές, κάνουν πάρα πολύ κακές πράξεις, ενώ διακατέχονται από αισθήματα κατωτερότητας-κακοήθειας και εκδηλώνουν παραβατικές συμπεριφορές.

Καθοριστικό εμπόδιο για την εξέλιξη και την πνευματική δημιουργία όλων των παιδιών, είναι οι κακοί είτε αδιάφοροι δάσκαλοι και προπονητές.
 
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΗΘΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΣΟΒΑΡΑ-ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
 
Εδώ και πολλές δεκαετίες τα τροχαία έχουν εξελιχθεί σε μόνιμη μάστιγα για την Ελληνική κοινωνία. Πολλοί άνθρωποι εξαιτίας της έλλειψης παιδείας και ηθικών αρχών, για μερικά δευτερόλεπτα άσκοπου εντυπωσιασμού και μιας ανύπαρκτης “κοινωνικής καταξιώσεως” χάνουν πολύ άδικα τις ζωές τους, είτε μένουν σε όλη τους την ζωή ανάπηροι. Σε αυτήν την θανατηφόρο μάστιγα και όχι μόνον τα μέγιστα έχει συμβάλει και η λεγόμενη “μόδα”.
 
Με βάση τα προαναφερόμενα, το να επιθυμείς να γίνεις αθλητής, στην μνήμη ενός φίλου η συγγενή που χάθηκε σε ένα θανατηφόρο τροχαίο είναι κάτι πολύ ανώτερο ηθικά. Όλοι όσοι θα βρούνε την ψυχική δύναμη έπειτα από την απώλεια ενός δικού τους ανθρώπου να γίνουν αθλητές δείχνουν την ψυχική και ηθική τους ανωτερότητα. Το αποτέλεσμα θα είναι να αποτελούν τα πιο σημαντικά παραδείγματα για όλους τους υπόλοιπους. Στην παραπάνω κατηγορία συνανθρώπων, το αξίωμα του Ύπατου των Φιλοσόφων θα έχει την απόλυτη εφαρμογή του. Αθλητές-αθλήτριες endouro, down hill και mountain bike, μπορούν να γίνουν όλοι όσοι αγαπούν την μοτοσυκλέτα-ποδήλατο, την φύση. Επίσης όσοι είναι δυναμικοί χαρακτήρες, ενώ ταυτόχρονα επιθυμούν μέσα από της αγωνιστικές τους διακρίσεις-προσπάθειες να συμμετέχουν σε ένα σκοπό ανωτάτου ηθικού επιπέδου.
Στα πλαίσια όλων αυτών των ανώτατων ηθικά σκοπών δημιούργησα για πρώτη φορά στα χρονικά ένα ολοκληρωμένο προπονητικό πρόγραμμα με πάρα πολλές πρότυπες τεχνικές ασκήσεις για τον κλάδο της μοτοσυκλέτας και του down hill. Δημιούργησα ειδικές τεχνικές ασκήσεις για την βελτίωση στον μέγιστο βαθμό της ισορροπίας, των αντανακλαστικών, της αντίληψης, της αυτοσυγκεντρώσεως, τον χειρισμό στο γκάζι και στα φρένα, την ισχυροποίηση του χαρακτήρα, την διεύρυνση της αντίληψης κλπ. Το ασκησιολόγιο περιλαμβάνει περισσότερες από 2000 τεχνικές ασκήσεις. Με την έναρξη του αθλητικού προγράμματος θα προστεθούν και αρκετές νέες πρότυπες και όχι μόνον τεχνικές ασκήσεις, στο υψηλότερο επίπεδο, όπως γίνεται με όλα τα αξιόλογα και υψηλού επιπέδου αθλήματα.

Σε προσωπικό επίπεδο έχοντας βιώσει την απώλεια φίλων συμμαθητών, γνωστών, δεν επιθυμώ πλέον να συνεχίζεται ανεξέλεγκτα αυτή η τρομερή και δραματική κατάσταση. Για αυτό δημιούργησα το πρότυπο αθλητικό προπονητικό πρόγραμμα. Όλα αυτά με βάση το αξίωμα του Πλάτωνα, ότι άξιος τιμής σε μία πόλη είναι όποιος δεν αδικεί. Όμως όλα τα αξιώματα και τις τιμές μιας πόλεως της αξίζουν όσοι σταματούν τις αδικίες (Πλάτων-Νόμοι). Μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες είναι τα θανατηφόρα και όχι μόνον τροχαία ατυχήματα λόγω ελλείψεως παιδείας, αρχών."

Την εργασία έκανε ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλοςroad traffic fatal 2016
 
 

TO WRC ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟΣ 
ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
 
ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΝΤΙ 
ΓΙΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ 
ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ 
ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΣΤΟΝ 
ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ.
 
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ WRC ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ :
 
 
SeasonDriverCo-driverVehicleEvent report
2019 Ott Tänak Martin JärveojaToyota Yaris WRCReport
2018 Ott Tänak Martin JärveojaToyota Yaris WRCReport
2017 Esapekka Lappi Janne FermToyota Yaris WRCReport
2016 Kris Meeke Paul NagleCitroën DS3 WRCReport
2015 Jari-Matti Latvala Miikka AnttilaVolkswagen Polo R WRCReport
2014 Jari-Matti Latvala Miikka AnttilaVolkswagen Polo R WRCReport
2013 Sébastien Ogier Julien IngrassiaVolkswagen Polo R WRCReport
2012 Sébastien Loeb Daniel ElenaCitroën DS3 WRCReport
2011 Sébastien Loeb Daniel ElenaCitroën DS3 WRCReport
2010 Jari-Matti Latvala Miikka AnttilaFord Focus RS WRC 09Report
2009 Mikko Hirvonen Jarmo LehtinenFord Focus RS WRC 09Report
2008 Sébastien Loeb Daniel ElenaCitroën C4 WRCReport
2007 Marcus Grönholm Timo RautiainenFord Focus RS WRC 07Report
2006 Marcus Grönholm Timo RautiainenFord Focus RS WRC 06Report
2005 Marcus Grönholm Timo RautiainenPeugeot 307 WRCReport
2004 Marcus Grönholm Timo RautiainenPeugeot 307 WRCReport
2003 Markko Märtin Michael ParkFord Focus RS WRC 03Report
2002 Marcus Grönholm Timo RautiainenPeugeot 206 WRCReport
2001 Marcus Grönholm Timo RautiainenPeugeot 206 WRCReport
2000 Marcus Grönholm Timo RautiainenPeugeot 206 WRCReport
1999 Juha Kankkunen Juha RepoSubaru Impreza WRC 99Report
1998 Tommi Mäkinen Risto MannisenmäkiMitsubishi Lancer Evolution VReport
1997 Tommi Mäkinen Seppo HarjanneMitsubishi Lancer Evolution IVReport
1996 Tommi Mäkinen Seppo HarjanneMitsubishi Lancer Evolution IIIReport
1995 Tommi Mäkinen Seppo HarjanneMitsubishi Lancer Evolution IIIReport[A]
1994 Tommi Mäkinen Seppo HarjanneFord Escort RS CosworthReport
1993 Juha Kankkunen Denis GiraudetToyota Celica Turbo 4WDReport
1992 Didier Auriol Bernard OccelliLancia Delta HF IntegraleReport
1991 Juha Kankkunen Juha PiironenLancia Delta Integrale 16VReport
1990 Carlos Sainz Luis MoyaToyota Celica GT-Four ST165Report
1989 Mikael Ericsson Claes BillstamMitsubishi Galant VR-4Report
1988 Markku Alén Ilkka KivimäkiLancia Delta IntegraleReport
1987 Markku Alén Ilkka KivimäkiLancia Delta HF 4WDReport
1986 Timo Salonen Seppo HarjannePeugeot 205 Turbo 16 E2Report
1985 Timo Salonen Seppo HarjannePeugeot 205 Turbo 16 E2Report
1984 Ari Vatanen Terry HarrymanPeugeot 205 Turbo 16Report
1983 Hannu Mikkola Arne HertzAudi Quattro A2Report
1982 Hannu Mikkola Arne HertzAudi QuattroReport
1981 Ari Vatanen David RichardsFord Escort RS1800Report
1980 Markku Alén Ilkka KivimäkiFiat 131 AbarthReport
1979 Markku Alén Ilkka KivimäkiFiat 131 AbarthReport
1978 Markku Alén Ilkka KivimäkiFiat 131 AbarthReport
1977 Kyösti Hämäläinen Martti TiukkanenFord Escort RS1800Report
1976 Markku Alén Ilkka KivimäkiFiat 131 AbarthReport
1975 Hannu Mikkola Atso AhoToyota CorollaReport
1974 Hannu Mikkola John DavenportFord Escort RS1600Report
1973 Timo Mäkinen Henry LiddonFord Escort RS1600Report
1972 Simo Lampinen Klaus SohlbergSaab 96 V4
1971 Stig Blomqvist Arne HertzSaab 96 V4
1970 Hannu Mikkola Gunnar PalmFord Escort TC
1969 Hannu Mikkola Anssi JärviFord Escort TC
1968 Hannu Mikkola Anssi JärviFord Escort TC
1967 Timo Mäkinen Pekka KeskitaloMini Cooper S
1966 Timo Mäkinen Pekka KeskitaloMini Cooper S
1965 Timo Mäkinen Pekka KeskitaloMini Cooper S
1964 Simo Lampinen Jyrki AhavaSaab 96 Sport
1963 Simo Lampinen Jyrki AhavaSaab 96 Sport
1962 Pauli Toivonen Jaakko KallioCitroën DS19
1961 Rauno Aaltonen Väinö NurmimaaMercedes-Benz 220 SE
1960 Carl-Otto Bremer Juhani LampiSaab 96
1959 Gunnar Callbo Väinö NurmimaaVolvo PV 544
1958 Osmo Kalpala Eino KalpalaAlfa Romeo Giulietta TI
1957 Erik Carlsson Mario PavoniSaab 93
1956 Osmo Kalpala Eino KalpalaDKW F93
1955 Eino Elo Kai NuortilaPeugeot 403
1954 Osmo Kalpala Eino KalpalaPanhard Dyna Z
1953 Vilho Hietanen Olof HixénAllard
1952 Eino Elo Kai NuortilaPeugeot 203
1951 Arvo Karlsson Vilho MattilaAustin Atlantic

Multiple winners[edit

OI OΔΗΓΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΟN ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΡΑΘΛΗΜΑΤΟΣ WRC ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ :  

 
WinsDriverYears won
7 Hannu Mikkola1968–1970, 1974–1975, 1982–1983
 Marcus Grönholm2000–2002, 2004–2007
6 Markku Alén1976, 1978–1980, 1987–1988
5 Tommi Mäkinen1994–1998
4 Timo Mäkinen1965–1967, 1973
3 Osmo Kalpala1954, 1956, 1958
 Simo Lampinen1963–1964, 1972
 Juha Kankkunen1991, 1993, 1999
 Sébastien Loeb2008, 2011–2012
 Jari-Matti Latvala2010, 2014–2015
2 Eino Elo1952, 1955
 Ari Vatanen1981, 1984
 Timo Salonen1985–1986
 Ott Tänak2018–2019
WinsManufacturers
13 Ford
10 Peugeot
6 Saab
 Toyota
5 Citroën
 Mitsubishi
4 Fiat
 Lancia
3 Volkswagen
 Mini
2 Audi
Notes
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΥΨΗΛΟΥ 
ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 
ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.

ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΠΟΡ, AΠAITEIΤΑΙ
ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΑΝΤΙΛΗΨΗ, 
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.  
 
ΑΚΟΜΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 
ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ 
ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ 
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ, ΜΕ 
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
ΓΙΑ  ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΣΠΟΡ.

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, 
ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ 
ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΑΛΛΩΝ 
ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ 
ΔΡΟΜΟΥΣ ΥΠΟΔΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ 
ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.
ΜΗΝ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ, ΓΙΑ 
ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΑΣΚΟΠΩΝ 
ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΑΞΙΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΩΝ.
 
ΜΗΝ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ, 
ΓΙΑ ΑΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. 
 
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ 
ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.
 
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 
ΠΙΣΤΕΣ F1 ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΟΥ WRC.

https://kataggeilte.blogspot.com/2019/10/blog-post_16.html

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Α.ΜΟ.ΣΥ.Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχολιο σας θα δημοσιευθεί συντομα αφού πρώτα ελεγχθει.
Ευχαριστούμε