Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 01, 2020

Δέκα όμορφα και μυστηριώδη μέρη του κόσμου που δεν έχει πατήσει ακόμη ανθρώπινο πόδι



Λίγοι συνειδητοποιούν ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν μέρη στη Γη που δεν έχει πατήσει ανθρώπινο πόδι. Πολλά από αυτά είναι τόσο απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα, που μοιάζει απίθανο να τα προσεγγίσει ο άνθρωπος.

Οι μόνες φωτογραφίες που έχουμε για αυτές τις τοποθεσίες είναι από τον αέρα. Και έτσι όμως μπορείς εύκολα να αισθανθείς το μυστήριο και την άγρια ομορφιά τους.

Δείτε στις φωτογραφίες μερικά από αυτά τα μέρη..

Η λίμνη των δασών, Ρωσία




Η ακριβής θέση αυτής της μυστηριώδους λίμνης είναι άγνωστη. Σύμφωνα με ορισμένους, βρίσκεται στην περιοχή Tyumen της Ρωσίας. Πώς έγινε και δημιουργήθηκε βαθιά μέσα στο δάσος; Κανείς δεν ξέρει…


Tepui, Βενεζουέλα





Η λέξη Tepui σημαίνει «σπίτι των θεών» στη γλώσσα των ιθαγενών του Gran Sabana όπου βρίσκονται αυτές οι τα απίστευτες, περίεργες φυσικές δομές.


Honokohau Falls, Maui





Αυτό το απομακρυσμένο μέρος είναι βουτηγμένο στο πράσινο. Η λιτή θέα του κάνει ακόμη ποιο αισθητή την ιδιαίτερη ομορφιά, το μεγαλείο και το μυστήριο του φυσικού κόσμου. Απλά φανταστείτε πως θα ήταν να ταξιδεύατε εκεί.


Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου





Αυτό το απίστευτο, τεράστιο δάσος απλώνεται σε εννέα διαφορετικές χώρες στη Νότια Αμερική: Βραζιλία, Περού, Κολομβία, Βενεζουέλα, Εκουαδόρ, Βολιβία, Γουιάνα, Σουρινάμ και Γαλλική Γουιάνα. Είναι τόσο μεγάλο, που η ανθρωπότητα δεν υπάρχει ελπίδα να το εξερευνήσει ποτέ ολόκληρο και να γνωρίσει τα μυστικά του.


Γανγκάρ Πουενσούμ, Μπουτάν





Αυτό είναι το ψηλότερο βουνό στον κόσμο που δεν έχει κατακτηθεί ποτέ από την ανθρωπότητα. Βρίσκεται σε αμφισβητούμενο έδαφος μεταξύ Μπουτάν και Κίνας και φτάνει σε ύψος τα 7.570 μέτρα.


Το «πέτρινο δάσος» της Μαδαγασκάρης





Βραχώδεις προεξοχές και φαράγγια που σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ενός εκατομμυρίου ετών, κυρίως κάτω από το έδαφος, με τη μορφή τεράστιων σπηλαίων. Με τα χρόνια, οι βροχές των μουσώνων ξέπλυναν μέτρο μέτρο τον ασβεστόλιθο και τα παχιά στρώματα από τα αλευρώδη ιζήματα, δημιουργώντας αυτό που βλέπετε. Μυστηριώδεις στην όψη φυσικές γέφυρες, πυργίσκους και φαράγγια που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 120 μέτρα σε βάθος.


Νησιά Kerguelen





Κρυμμένα στο νότιο τμήμα του αχανούς Ινδικού Ωκεανού, τα νησιά αυτά βρίσκονται εξαιρετικά μακριά από την χώρα στην οποία ανήκουν: Την Γαλλία. Κανένα αεροπλάνο ή τουρίστας δεν μπορεί να πάει εκεί. Ο μοναδικός τρόπος να τα προσεγγίσετε είναι με πλοίο από το νησί της Ρεϋνιόν, κοντά στη Μαδαγασκάρη. Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν τμήμα της Ατλαντίδας..


Νησιά Ροκ, Παλάου





Για το σύγχρονο ανθρώπινο πολιτισμό, τα νησιά Ροκ είναι μια απομακρυσμένη περιοχή του κόσμου για την οποία δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα. Ωστόσο, κάποια χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων χιλίων ετών, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι άνθρωποι πάτησαν το πόδι τους εκεί. Το γνωρίζουμε αυτό, επειδή οι αρχαιολόγοι έχουν βρει αποδεικτικά στοιχεία ύπαρξης «μικροσκοπικών ανθρώπων»..


Dallol, Αιθιοπία





Σήμερα, η εξόρυξη αλατιού λαμβάνει χώρα στην περιοχή του ηφαιστείου Dallol, έτσι ώστε να μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι δεν πρόκειται για μια ανέγγιχτη περιοχή. Όμως, η άμεση περιοχή του ηφαιστείου είναι, φυσικά, μη κατοικήσιμη. Αυτό που συναρπάζει όμως είναι ότι, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το τοπίο που μοιάζει εξωγήινο είναι εντυπωσιακά παρόμοιο με το τοπίο του Ιώ, του ηφαιστειακού, δηλαδή, φεγγαριού του πλανήτη Δία.


Ατόλλη Παλμύρα





Βρίσκεται στη ζώνη του Ισημερινού του Ειρηνικού Ωκεανού στα νότια των νησιών της Χαβάης. Αυτό το παρθένο νησί υποτίθεται ότι αποτελεί το σπίτι μιας μυστηριώδους, μαγικής δύναμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου