Αν ψάχνετε μια συνταγή βγαλμένη από την παράδοση, αυτή εδώ σίγουρα θα σας αρέσει. Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα με τραγανό φύλλο, σκέτη απόλαυση! Αξίζει να την δοκιμάσετε.
Υλικά συνταγής
Για τη γέμιση
- 1 κιλό σπανάκι
- Μισό κιλό σέσκουλα
- 1 πράσο
- 1 ματσάκι σέλινο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μάραθο
- 2 κρεμμύδια
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 4 ντομάτες μέτριες, τριμμένες
- Μισό κιλό ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το φύλλο
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- Αλάτι
Αρχικά, πλένουμε και κόβουμε όλα τα χορταρικά.
Τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο, με το σκόρδο.
Έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες τις οποίες προσθέτουμε, αφού έχουν μαραθεί τα χορταρικά.
Ετοιμάζουμε το φύλλο, στρώνουμε το ένα στο πάτο του ταψιού, ρίχνουμε τη γέμιση και τελειώνουμε με το άλλο φύλλο.
Τέλος, ψήνουμε τη λαχανόπιτά μας σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει για περίπου 1 ώρα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για να ψηθεί πιο σωστά αυτή η ωραία κεφαλονίτικη λαχανόπιτα, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα ανοιχτό, ρηχό και μεγάλο ταψί.
- Για να έχει η πίτα μας τραγανό φύλλο, ανακατεύουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο και το τρίβουμε με τα χέρια. Όσο πιο πολύ αφήσουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο να σταθεί και να ποτίσει τόσο πιο τραγανό φύλλο θα έχουμε στην λαχανόπιτά μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου