Αυτή εδώ είναι μια εντυπωσιακή συνταγή για πίτσα με μελιτζάνες και τυρί, που θα αγαπήσει κάθε λάτρης της πίτσας. Μια πρωτότυπη και αρκετά εύκολη συνταγή για πίτσα, που ήρθε για να αλλάξει τις γευστικές μας προσδοκίες δια παντός!
Υλικά Συνταγής
- 4 ατομικές βάσεις για πίτσα (έτοιμες ή σπιτικές)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
- 4 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
- 4 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους και χοντροκομμένες
- 200 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένο
- 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ή λίγη ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
Αρχικά, αλατίζουμε τις μελιτζάνες μας και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να ξεπικρίσουν.
Έπειτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα για να φύγει το περιττό λάδι και ρίχνουμε μέσα στο λάδι τις ντομάτες, τη ρίγανη ή το μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνουμε και τα τηγανίζουμε όλα μαζί για 5-6 λεπτά.
Πάνω στις έτοιμες ζύμες μας, σκορπίζουμε τις ντομάτες και κατόπιν τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες.
Στην συνεχεία ρίχνουμε και τα δυο τριμμένα τυριά, το γκούντα και κεφαλογραβιέρα.
Τέλος ψήνουμε τις πίτσα στους 200 βαθμούς, μέχρις ότου ψηθεί η ζύμη και λιώσει το τυρί.
Και αυτό ήταν, οι πιτσούλες μας είναι έτοιμες. Μπορούμε να τις απολαύσουμε με μια κρύα μπυρίτσα.
Καλή μας όρεξη!
Συμβουλές
Στραγγίζουμε τα τηγανισμένα λαχανικά (κρεμμύδια και μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί) για να φύγει το λάδι τους.
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε στην πίτσα μας τις έτοιμες ζύμες του εμπορίου, μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας ζύμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου