Υλικά για 2 άτομα
2 μέτρια κομμάτια ψαρονέφρι
200γρ μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι και 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Εκτέλεση
Πλένουμε το ψαρονέφρι και το κόβουμε κάθετα σε χονδρές φέτες πάχους περίπου 2 εκατοστών. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμάτια από το κρέας. Ροδίζουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο πολτοποιημένο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά. Όταν εξαντληθούν σχεδόν τα υγρά σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε και το γιαούρτι. Ρίχνουμε ακόμη περίπου ½ φλιτζάνι νερό και βράζουμε για 3-4 λεπτά προτού αποσύρουμε από τη φωτιά.
2 μέτρια κομμάτια ψαρονέφρι
200γρ μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι και 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Εκτέλεση
Πλένουμε το ψαρονέφρι και το κόβουμε κάθετα σε χονδρές φέτες πάχους περίπου 2 εκατοστών. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμάτια από το κρέας. Ροδίζουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο πολτοποιημένο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά. Όταν εξαντληθούν σχεδόν τα υγρά σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε και το γιαούρτι. Ρίχνουμε ακόμη περίπου ½ φλιτζάνι νερό και βράζουμε για 3-4 λεπτά προτού αποσύρουμε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου