Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 17, 2022

Ανακαλύφθηκε το σημαντικότερο εύρημα δεινοσαύρου!


Μετρά 110 εκατομμύρια χρόνια ζωής και πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά
ευρήματα δεινοσαύρων που ήρθε στο φως πριν από λίγες μέρες στον Καναδά. Πρόκειται για έναν νοντόσαυρο που ανακαλύφθηκε σε ορυχείο της Αλμπέρτα και μοιάζει με τεράστιο γλυπτό. Μάλιστα είναι το καλύτερα διατηρημένο απολίθωμα που βρέθηκε ποτέ, σύμφωνα με αναφορές στο National Geographic.



Την ανακάλυψη έκανε ένας ανθρακωρύχος, ο Shawn Funk, και η επιστημονική κοινότητα την περιγράφει σαν “νίκη στο τζόκερ”. Το απολίθωμα είναι ένα νεογέννητο είδος νοντόσαυρου που έζησε στο μέσο της Κρητιδικής περιόδου, 110 έως 112 εκατομμύρια χρόνια πριν. Το ζώο είχε “ενισχυμένο” δέρμα σαν πανοπλία για να προστατεύεται από τους εχθρούς του, ενώ ήταν αμιγώς φυτοφάγο.






Εκτίθεται στο Μουσείο Παλαιοντολογίας της πόλης και σύμφωνα με το μουσείο, είναι ο καλύτερα διατηρημένος “θωρακισμένος” δεινόσαυρος στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος και της θωράκισης, και είναι πλήρης από το ρύγχος μέχρι τους γοφούς.Μιλώντας στο National Geographic, ο παλεοβιολόγος Jakob Vinther, από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, δήλωσε: “Μοιάζει σαν να περπατούσε πριν από μερικές εβδομάδες!”…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου