Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 23, 2020

Σάλος από ντοκιμαντέρ-φρίκη του Vice που προβάλλει τη ζωή ναρκομανoύς νάνου στις Σέρρες

Ένα νέο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους θα προβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα από το ελληνικό παράρτημα της Vice
Media. Για όσους από τους αναγνώστες μας δεν γνωρίζουν την Vice Media, πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους εναλλακτικούς ειδησεογραφικούς ομίλους του κόσμου. Το νεοσύστατο ελληνικό τμήμα, το οποίο έχει ήδη γυρίσει ντοκιμαντέρ για καυτά θέματα όπως τους λάτρεις περιστεριών της Αθήνας και τα καλλιστεία Αφρικανών στην Ελλάδα, έχει ετοιμάσει το ντοκιμαντέρ που θα συζητηθεί ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο ελληνικό Ίντερνετ.

Το ντοκιμαντέρ διάρκειας μισής ώρας δείχνει νεαρό δημοσιογράφο του Vice να περνάει ένα τριήμερο μαζί με τον Γιάννη, τον πρωταγωνιστή-ναρκομανή νάνο και να συζητά μαζί του για το παρελθόν και την καθημερινότητα που έχει αναγκαστεί να βιώνει. Μεταξύ των σοκαριστικών σκηνών που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των τριών ημερών υπάρχουν ενδοφλέβιες ενέσεις ηρωίνης στο μάτι, τρέξιμο σε χωράφια, φτύσιμο στο πρόσωπο από ασθενή ηλικιωμένη, καθώς και ένα βαρύ διάστρεμμα. Ο ίδιος ο Γιάννης θεωρεί ότι το παρελθόν του είναι αυτό που τον οδήγησε στην σημερινή του εξαθλίωση. Εξιστορεί απίστευτες καταστάσεις και περιπέτειες και καταγγέλλει τους ανθρώπους που τον έσπρωξαν στη θλιβερή πραγματικότητα που ζει σήμερα.

Η μεγαλύτερη αποκάλυψη ωστόσο είναι αυτή για την ύπαρξη σπείρας εκμετάλλευσης νάνων και παράνομων στοιχημάτων που λειτουργεί ακόμα στις Σέρρες από τα μέσα της δεκαετίας του '80. Πριν καταφέρει να δραπετεύσει από ένα από τα κλουβιά που κρατούσαν τα μέλη της οργάνωσης τους δεκάδες νάνους που απήγαγαν, ο δύσμοιρος Γιάννης αναγκαζόταν να κάνει πράγματα που ακόμα και ο πιο αρρωστημένος νους δεν θα μπορούσε να συλλάβει. Σύμφωνα με τον ίδιο, αναγκαζόταν εβδομαδιαία να συμμετέχει σε κυνομαχίες μαχόμενος απέναντι σε πιτ-μπουλ και άλλους νάνους υπό τις κραυγές δεκάδων Σερραίων κτηματιών που έπαιζαν στοιχήματα. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι έχει αναγκαστεί να κάνει ακόμα πιο ταπεινωτικά πράγματα, αλλά αρνείται να μιλήσει για αυτά.


Το ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο πρόωρα με τη μορφή torrent που είχε τον προκλητικό τίτλο «Η ζωή ως πρεζάκι νάνος: την δείχνουμε για μην πάτε ως τις Σέρρες», έχει ήδη μεταφορτωθεί πάνω από 20 χιλιάδες φορές. Οι φήμες σχετικά με την πηγή της διαρροής του επίμαχου ντοκιμαντέρ οργιάζουν, αλλά πιο πιθανή θεωρείται η εκδοχή που μιλάει για την αντίδραση 23χρονης (πρώην πλέον) δημοσιογράφου του Vice η οποία είχε από καιρό εκφράσει ηθικά διλήμματα για τα ρεπορτάζ που παράγει το συγκεκριμένο δίκτυο.

Το ελληνικής παραγωγής ντοκιμαντέρ έρχεται να βρει θέση δίπλα σε άλλα διεθνούς παραγωγής ντοκιμαντέρ του ίδιου ομίλου, όπως αυτό στα πλαίσια του οποίου οργανώθηκε η επίσκεψη του Ντένις Ρόντμαν στη Βόρεια Κορέα, καθώς και αυτό που αφορούσε την έρευνα για τα μεγαλύτερα ανδρικά οπίσθια του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου