Το αλουμινόχαρτο, είναι πολύ χρήσιμο και υπάρχει σίγουρα σε κάθε κουζίνα. Χρησιμοποιείται συνήθως για να καλύψει τα φαγητά στο φούρνο
Μια έρευνα όμως έδειξε, ότι εάν κάποιος μαγειρέψει με αλουμινόχαρτο, βάζει τον εαυτό του σε μεγάλο κίνδυνο και προβλήματα υγείας.
Το αλουμίνιο βλάπτει
Το αλουμινόχαρτο, είναι πολύ χρήσιμο και υπάρχει σίγουρα σε κάθε κουζίνα. Χρησιμοποιείται συνήθως για να καλύψει τα φαγητά στο φούρνο.
Μια έρευνα όμως έδειξε, ότι εάν κάποιος μαγειρέψει με αλουμινόχαρτο, βάζει τον εαυτό του σε μεγάλο κίνδυνο και προβλήματα υγείας. Το αλουμίνιο βλάπτει τον εγκέφαλό. Είναι ένα νευροτοξικό βαρύ μέταλλο και συνδέεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
Το μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο, μπορεί να οδηγήσει σε πνευματική εξασθένηση
Υπάρχει κίνδυνος για έλλειψη συντονισμού, σωματικό έλεγχο, μνήμη και ισορροπία. Δυστυχώς, πολλοί είναι αυτοί που δηλητηριάζονται με αυτή τη νευροτοξίνη, αλλά δεν γνωρίζουν ότι η βλάβη που προκαλεί είναι μόνιμη. Αυτή η χημική ουσία δημιουργεί κενά μνήμης και είναι ότι χειρότερο.
Εκτός από την καταστροφή του εγκεφάλου, το μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά και τα οστά. Αυτό το μέταλλο, συσσωρεύεται μέσα στα οστά. Αυτό είναι κακό, διότι ανταγωνίζεται το ασβέστιο για το χώρο που θα καταλάβει μέσα στα οστά και συχνά κερδίζει το βασικό μεταλλικό στοιχείο. Ένας σκελετός από αλουμίνιο, ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στον οργανισμό.
Το μαγειρεμένο αλουμίνιο, κάνει επίσης κακό και στους πνεύμονες
Η εισπνοή σωματιδίων αργιλίου έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε αναπνευστικά προβλήματα, όπως είναι η πνευμονική ίνωση. Η εισπνοή αυτών των σωματιδίων, θα μπορούσε σιγά-σιγά να καταστρέψει τους πνεύμονές.
«Τα κουτάκια αλουμινίου, εδώ και καιρό έχει βρεθεί πως είναι επικίνδυνα. Αλλά για κάποιο λόγο, το αλουμινόχαρτο αγνοήθηκε. Όχι πια…»
Αν κατά λάθος κάποιος καταπιεί φύλλο αλουμινίου, υπάρχει κίνδυνος για όλα αυτά τα προβλήματα. Όταν μαγειρεύουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, μπορεί να μην τρώμε απευθείας το φύλλο αλουμινίου, αλλά σε υψηλές θερμοκρασίες τμήματα του μετάλλου πηγαίνουν μέσα στο φαγητό. Οι υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούν ρωγμές στο μέταλλο και έτσι σωματίδια μετάλλου πέφτουν μέσα στο φαγητό.
Επίσης, εάν το φαγητό περιέχει καρυκεύματα ή λεμόνι, αυτό βοηθά ακόμη περισσότερο στην απόσπαση του μετάλλου. Ο χημικός μηχανικός και ερευνητής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Sharjah, Essam Zubaidy, ανακάλυψε ότι σε ένα γεύμα που μαγειρεύεται με αλουμινόχαρτο, μπορούν να περάσουν 400 mg του αλουμινίου μέσα σε αυτό.
«Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο περισσότερη η έκπλυση. Το φύλλο αλουμινίου δεν είναι κατάλληλο για το μαγείρεμα, αλλά ούτε και για τη χρήση λαχανικών, ντοματών, το χυμό εσπεριδοειδών και τα μπαχαρικά».
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιεί τους πολίτες να μην καταναλώνουν περισσότερο από 60 mg αλουμινίου καθημερινά. Συμπέρασμα: Εάν μαγειρεύετε με αλουμινόχαρτο, διακινδυνεύετε την υγεία σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου