Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 30, 2020

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και λιωμένα τυριά στο φούρνο



Το φαγητό μας σήμερα είναι σκέτη κόλαση. Πεντανόστιμα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας, φέτα και κίτρινο λιωμένο τυρί.



Αυτά τα κεφτεδακια είναι ελαφριά και πιο εύκολα, απ την κλασική συνταγή για κοκκινιστούς κεφτέδες, μιας και δεν τα τηγανίζουμε αλλά τα ψήνουμε στον φούρνο.

Υλικά


Κιμάς 1 κιλό ανάμεικτο
Αυγα 2
Μαιντανος ψιλοκομμένο (κατά προτίμηση)
Ρίγανη κατά προτίμηση
Δυοσμος κατά προτίμηση
Κρεμμυδι 1 τριμμένο ξερό
Σκορδο 1 σκελίδα λιωμένη
Μπαγιατικο Ψωμι 3 φέτες μουσκεμένες και στυμμένες
Αλατι κατά προτίμηση
Πιπέρι κατά προτίμηση
Ελαιολαδο κατά προτίμηση


Για την σάλτσα

Ελαιολαδο κατά προτίμηση
Σκορδο 1 σκελίδα λιωμένη
Ντοματα 2 τριμμένες
Πελτές Ντομάτας 1 κουταλιά
Κρασι λίγο
Μπαχάρι κατά προτίμηση
Κανελά κατά προτίμηση
Αλατι κατά προτίμηση
Πιπέρι κατά προτίμηση
Φέτα κομμένη σε κύβους (όση θέλετε εσείς)
Τυρί κίτρινο τριμμένο (όσο θέλετε εσείς)

Πριν μπείτε στην κουζίνα για να τα φτιάξετε, κάντε τα πρώτα εικόνα. Αφράτα κεφτεδάκια μέσα σε χυλωμένη σάλτσα ντομάτας, με φέτα και από πάνω λιωμένο, κίτρινο τυρί. Αφού κάνατε αυτή την εικόνα στο μυαλό σας τώρα θα μαγειρέψετε με άλλη όρεξη!

Αυτό το υπέροχο φαγητό είναι ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι αλλά και για να ξετρελάνετε την οικογένεια και τους φίλους σας στο Κυριακάτικο τραπέζι. Επίσης είναι ένα φαγητό που θα λατρέψουν τα παιδιά.

Η συνταγή αυτή συνδυάζεται τέλεια με ρύζι, πουρέ, μακαρόνια και φυσικά τηγανιτές πατάτες. Είναι πραγματικά ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που έχω φτιάξει, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Εκτέλεση

Για τους κεφτέδες:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μαζί, όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Στην συνέχεια πλάθουμε το κεφτεδάκια μας, τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ροδίζουμε στο γκριλ.

Για την σάλτσα:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο και τις τριμμένες ντομάτες. Μετά βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, την κανέλα, λίγο κρασί, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει.

Μόλις ροδίσουν οι κεφτέδες τους βγάζουμε από τον φούρνο και τους βάζουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν μέχρι δέσει η σάλτσα και να μείνουν με το λάδι τους.

Τέλος προσθέτουμε την φέτα σε κύβους και τους καλύπτουμε με κίτρινο τυρί τριμμένο. Τους βράζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.





Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Reggina Filippou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου