Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 23, 2020

Αθήνα -Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάρτι στα social -«Θα κολλήσουν από τα αυτοκίνητα!»

“Μπαράζ” από σχόλια προκάλεσε το θέμα αναφορικά με την ΚΥΑ για τον περιορισμό
μετακίνησης αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας.


Η επίκληση “επιτακτικών λόγων αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας” δημιούργησε σύγχυση και αντιδράσεις…

Τόσο η «τακτική» αυτή, όσο και τα πρόστιμα, οι απαγορεύσεις, οι… εξαιρέσεις «πρόσβασης» για βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους και κυβερνητικούς φορείς δημιούργησαν πολλά «καυστικά» σχόλια στα social media, ενώ ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε και η «Ανοιχτή Πόλη» κάνοντας λόγο για «Δόγμα του σοκ» & «εργαλειοποίηση του κορωνοϊού»:

«…Η υπέρμετρη και ψευδεπίγραφη εργαλειοποίηση της υγειονομικής κρίσης οδηγεί σε αντιφάσεις που πλήττουν την εμπιστοσύνη των πολιτών – θυμίζουμε τις προ ημερών οδηγίες της ΓΓΠΠ που χαρακτήριζαν τη μετακίνηση με ΙΧ ασφαλέστερη από τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς!», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τον λεγόμενο Μεγάλο Περίπατο είναι επιεικώς κακογραμμένη και δεν απεικονίζει το σχέδιο που παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ο καθηγητής κος Γιαννής μετά από μελέτη του ΕΜΠ. Υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις. Για παράδειγμα, δεν περιλαμβάνεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για εξαίρεση των οδών Ευριπίδου & Σοφοκλέους από την απαγόρευση της κυκλοφορίας των ΙΧ. Δύο είναι τα τινά. ‘Η η ΚΥΑ έχει γραφτεί βιαστικά και στο πόδι, που δεν νοείται ή το κεντρικό κράτος για μια ακόμα φορά αποφάσισε να αγνοήσει την αυτοδιοίκηση και τις αποφάσεις της».

Δείτε κάποια από τα σχόλια που έγιναν στο facebook της aftodioikisi.gr:

-Ειναι για την μεγαλη πεζοδρομιση που σκεφτεται ο μπακογιαννης να κανει. Το πρόστιμο τι σας λέει ;;; άκου 150ευρω;;;;γιατί μας κοροϊδεύουν ;;;ακου για τον κορωνοϊο κλείνουν το κέντρο της Αθήνας….



-Θα κολλήσουν από τα αυτοκίνητα!


-Εξαιρούνται λέει οι βουλευτές. Νόμοι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους. Εξαιρούνται αντί να δίνουν το παράδειγμα!


-Δηλαδή η Αθήνα φέτος τουρισμό γιοκ. Ούτε για τα μουσεία όπως φαίνεται. Φοβούνται οι βουλευτές μην κολλήσουν; Τι φάση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου