Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 04, 2020

Προειδοποίηση Φάουτσι για το εμβόλιο του κοροναϊού: «Θα έχει μικρή διάρκεια»





Aνησυχίες για τη διάρκεια της ανοσίας από ένα δυνητικό εμβόλιο για τον κοροναϊό εξέφρασε ο σύμβουλος Υγείας του Λευκού Οίκου δρ Άντονι Φάουτσι, λέγοντας ότι υπάρχει πιθανότητα να μην παρέχει μακροχρόνια ανοσία.

Εάν η Covid-19 ενεργεί όπως και άλλοι κοροναϊοί, «πιθανότατα δεν πρόκειται να είναι μεγάλη η διάρκεια της ανοσίας», δήλωσε ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με το CNBC.

«Όταν κοιτάζεις την ιστορία των κοροναϊών, των κοινών κοροναϊών που προκαλούν το κρυολόγημα, οι αναφορές στη βιβλιογραφία σημειώνουν ότι η διάρκεια της ανοσίας που προστατεύει, κυμαίνεται από τρεις με έξι μήνες έως, σχεδόν πάντα, λιγότερο από έναν χρόνο», είπε. «Δεν πρόκειται για μεγάλη προστασία».

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ συνεργάστηκαν γρήγορα με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για ένα δυνητικό εμβόλιο για την πρόληψη της Covid-19, η οποία έχει μολύνει περισσότερα από 6,28 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και έχει σκοτώσει τουλάχιστον 375.987, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Ο Φάουτσι δήλωσε επίσης ότι η Moderna στοχεύει να έχει 30.000 εθελοντές για να αρχίσει τη φάση 3 του πειραματικού εμβολίου της τον Ιούλιο. Κατά τον «Τσιόδρα των ΗΠΑ» υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα δοκιμαστικά εμβόλια που δείχνουν θετικά αποτελέσματα.
Εκατομμύρια δόσεις του πιθανού εμβολίου ως τις αρχές του 2021

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι εκτίμησε ότι εκατομμύρια δόσεις του πιθανού εμβολίου θα είναι διαθέσιμες ως τις αρχές του 2021.

Σε συνέντευξη του με το περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, ο Φάουτσι υποστήριξε ότι βάσει των κλινικών δοκιμών, το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο ως τις αρχές του 2021, το αργότερο.

«Πάντα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην υπάρξει εμβόλιο, ωστόσο είμαι αισιόδοξος» πρόσθεσε ο Φάουτσι ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο σκεύασμα που αναπτύσσει η αμερικανική εταιρεία Moderna όσο και η AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Βασικός στόχος των Αμερικανών αξιωματούχων είναι να διαθέτουν 300 εκατομμύρια δόσεις ως τις αρχές του έτους, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Λευκού Οίκου με την ονομασία «Operation Warp Speed» («Επιχείρηση Ταχύτητα του Φωτός»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου