Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 04, 2020

Ρεσιτάλ Σεξισμού σε Ρεπορτάζ Εκπομπής για το «GNTM 3»

«Ο φίλος σου σε αφήνει;».
Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν και έτσι οι ζωές μας μπαίνουν, σιγά - σιγά, σε μια σειρά. Βλέπουμε λοιπόν τις τηλεοπτικές παραγωγές να παίρνουν και πάλι μπροστά ξεκινώντας γυρίσματα και casting. Έτσι και το Greece's Next Top Model, στην τρίτη σεζόν του οποίου θα συμμετέχουν για πρώτη φορά και άνδρες μοντέλα.

Στο pre-casting του δημοφιλούς reality βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής του ALPHA, «Happy Day». Ο απεσταλμένος της εκπομπής πλησίαζε τους υποψήφιους και τους έκανε τις κλασικές ερωτήσεις που θα περίμενε κανείς. Τουλάχιστον, στην αρχή, αφού από ένα σημείο και μετά το ρεπορτάζ μετατράπηκε σε κρεσέντο σεξισμού.

Όλα ξεκίνησαν όταν θέλησε να πάρει δηλώσεις από ένα ζευγάρι. «Δήλωσες μόνο εσύ, ή και ο σύντροφός σου συμμετοχή»; Ρωτάει τη νεαρή, η οποία, του απάντησε ότι θα διαγωνιστεί μόνο αυτή. Στη συνέχεια, ο «δαιμόνιος ρεπόρτερ» της κάνει μία από τις πιο σεξιστικές ερωτήσεις που έχουμε ακούσει τελευταία στην τηλεόραση: «Σε αφήνει;».

Ναι, έχουμε 2020 και ακόμη oι γυναίκες ερωτώνται αν έχουν πάρει την άδεια του συντρόφου τους για τις επιλογές που κάνουν. Μάλιστα, στον χορό του σεξισμούλη μπήκε και γυναίκα δημοσιογράφος ρωτώντας τον άνδρα του ζευγαριού αν ζηλεύει που η σύντροφός του θα τολμήσει να βρεθεί -σε περίπτωση που επιλεχθεί- στον ίδιο χώρο με άλλους άνδρες.

Αυτός, όντας αμήχανος, απάντησε τo εξής: «Σίγουρα ζηλεύω αλλά θα δούμε πώς θα είναι. Θα πρέπει να το έχουμε σχεδιάσει», ενώ, σε συμπληρωματική ερώτηση δήλωσε ότι της έχει εμπιστοσύνη.

«Σε εμπιστεύεται και σε αφήνει να μπεις», λέει στην κοπέλα ξανά ο δημοσιογράφος, επιμένοντας στην άποψη ότι για την κάθε κίνηση που κάνει μια γυναίκα θα πρέπει να έχει την άδεια ενός αρσενικού.

Στη συνέχεια, ο «φίλος» μας βρήκε έναν σύμμαχο στο πρόσωπο ενός διαγωνιζόμενου. Αυτός στην αρχή τα λέει καλά, δίνει συμβουλές σχετικά με το πώς να διατηρείται κανείς σε φόρμα και δείχνει ταπεινός, αναφέροντας ότι ποτέ δεν παίρνει κάτι στα σίγουρα από πριν.

Το καλό έρχεται όταν ο ρεπόρτερ τον ρωτά αν έχει κοπέλα - όχι σχέση, κοπέλα, επειδή, ως άνδρας μόνο με κοπέλα θα μπορούσε να είναι.

Αυτός απαντά: «Όχι, ευτυχώς δεν έχω κοπέλα και δεν πρόκειται να έχω γιατί δεν πας μπροστά έτσι φίλε. Θα σε μιζεριάζει, θα σου γκρινιάζει, δεν γίνεται σε τέτοια παιχνίδια να πηγαίνεις με κοπέλα».

«Αν σου έλεγε ότι δεν θέλω να πας επειδή ζηλεύω»; ρωτάει ο man.

«Θα φάει ένα Χ και σουτ» (γέλια).

Νομίζω ότι βρήκαμε τον άνδρα τις χρονιάς κυρίες και κύριοι!

Έχει στόχους, αλλά θεωρεί, ότι, αν υπάρχει γυναίκα στο πλευρό του δεν θα πάει μπροστά. Μάλιστα, αν τύχει και αυτή ζηλέψει θα φάει «σουτ», επειδή, εντάξει, όπως και να το κάνουμε το να περάσεις από οντισιόν για το «GNTM 3» είναι από τους μεγαλύτερους στόχους που μπορεί να θέσει κανείς.
Πώς γίνεται εν έτει 2020 να υπάρχουν νέοι άνθρωποι που δουλεύουν στην τηλεόραση -και σε άλλα μέσα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας- έχοντας ακόμη αυτές τις αντιλήψεις; Ειδικά από μία εκπομπή που απευθύνεται -υποθετικά- σε νέους. Το φταίξιμο για την αναπαραγωγή αυτών των προτύπων βέβαια, δεν θα πρέπει να πέσει αποκλειστικά στον δημοσιογράφο, αλλά σε ολόκληρο το team που επιμελήθηκε το εν λόγω βίντεο. Κάποιος το μόνταρε, άλλος το ενέκρινε και τέλος, παρουσιάστηκε ως «χαλαρό, lifestyle ρεπορτάζ» από τους παρουσιαστές.

Και σύμφωνα με μια ατάκα που χρησιμοποιούν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι: «Ο Διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου