Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 10, 2020

Οι τελευταίες πινελιές στο Γεφύρι της Πλάκας



Ύστερα από πέντε χρόνια αγωνίας αλλά και μεθοδικής προσπάθειας από τους αρμόδιους
παράγοντες και φορείς έφτασε η στιγμή όπου στο αναστηλωμένο πλέον Γεφύρι Πλάκας έχει αφαιρεθεί η εργοταξιακή σιδηροκατασκευή και υπολείπονται οι τελευταίες πινελιές στη διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού. Η τυπική παράδοση και παραλαβή του έργου πιστεύεται ότι θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα οπότε θα γίνει και κάποια λιτή τελετή εν είδει εγκαινίων σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, εκτός και αν αυτό αιφνιδιαστικά γίνει αύριο… από το κλιμάκιο που θα επισκεφθεί το γεφύρι. Η διάβασή του αυτή τη στιγμή γίνεται ανεμπόδιστα ενώ δεν είναι γνωστό αν θα αποδοθεί στη χρήση των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών έστω και ανεπίσημα από τώρα ή αυτό θα γίνει μετά την τυπική παραλαβή του έργου.
Πέντε χρόνια αγαστής συνεργασίας, ενότητας και κοινής προσπάθειας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων στην κατασκευή του ειδικού αυτού έργου όπως κατ’επανάληψη έχει τονιστεί από θεσμικούς παράγοντες της περιοχής της Ηπείρου και όχι μόνο.
Ετσι απομένει το ερχόμενο Σάββατο να ιδούμε αν τα παραπάνω ενστερνίζονται και οι φιλοξενούμενοι στα Τζουμέρκα φίλοι μας και αν προσβλέπουν σε ένα συναινετικό και ενωτικό κλίμα και μία γιορτινή ατμόσφαιρα στο Γεφύρι Πλάκας. Ας μην ξεχνάμε ότι το Γεφύρι Πλάκας μαζί με το παρακείμενο Τελωνείο συμβολίζουν την ενότητα και τη συμφιλίωση του λαού.
Όπως και να έχει όμως η κατάσταση οι Τζουμερκιώτες είναι φιλόξενοι με όλους όπως πάντα, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι αγωνίστηκαν διαχρονικά για το Γεφύρι και σε ποιο βαθμό ο καθένας σε κάθε φάση της κατασκευής του έργου, όπως γνωρίζουν άλλωστε και για ποιους λόγους είχε καταρρεύσει το μνημείο.

Μιχαήλ Πανταζής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου