Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 16, 2020

Ψαρόσουπα από κεφάλι ψαριού

Το κεφάλι έχει όλη τη νοστιμιά! Αυτή την ψαρόσουπα πρέπει να την δοκιμάσετε.

Υλικά
1/2 κεφάλι μαγιάτικο
3-4 μεσαίες πατάτες
3 καρότα
1 μεσαίο κολοκύθι
1 μεσαίο λευκό κρεμμύδι Ζακύνθου
1/4 σελινόριζας
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 μεσαία ώριμη ντομάτα
χυμό από μισό λεμόνι
1 φύλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι, το αλατίζουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Κόβουμε τα καρότα, τις πατάτες, τη ντομάτα και το κολοκυθάκι σε μικρά κυβάκια 1 εκατοστού και τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό έτσι ώστε να τα καλύπτει κατά ένα δάχτυλο μόνο. Μαζί προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο και τη δάφνη.

Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.

Μετά τοποθετούμε το ψάρι από πάνω, το περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι και βράζουμε για 25 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, με ανοιχτό το καπάκι.

Αφαιρούμε το ψάρι σε μία πιατέλα, το καθαρίζουμε και κρατάμε το ψαχνό του.

Δοκιμάζουμε τη σούπα και διορθώνουμε αν χρειάζεται με λίγο αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, μαζί με τα φιλέτα του ψαριού.

Για βελουτέ ψαρόσουπα κρατάμε σε ένα μπολ λίγα λαχανικά, χτυπάμε την υπόλοιπη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ και την σερβίρουμε μαζί με τα κυβάκια λαχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου