Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 14, 2020

Πατατοκροκέτες με λιωμένο κασέρι

Τι θα λέγατε για έναν τρομερό μεζέ είτε είστε σπίτι είτε ακόμη και σε διακοπές.
Ψηφίζω τον συγκεκριμένο για μπύρα, ούζο,
κρασί, ότι σας ευχαριστεί.

Επίσης επειδή είναι λατρεμένος και πάντα τον παραγγέλνω έξω θα σας πω ότι οι συγκεκριμένες κροκέτες είναι μακράν οι καλύτερες που έχω δοκιμάσει!

Συστατικά

  • 4 πατάτες
  •  50 γρ γραβιέρα
  •  1+2 αυγά
  •  1-2 κουταλιές νισεστέ
  •  Μαϊντανό
  •  Ρίγανη-Θυμάρι
  •  Μπούκοβο
  •  Κίτρινο τυρί
  •  Φρυγανιά τριμμένη
  •  Πάπρικα
  •  Αλάτι-Πιπέρι


Οδηγίες

  1. Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσουν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ρίγανη, θυμάρι , μπούκοβο, ένα αυγό και ανακατεύουμε.
  3. Ενσωματώνουμε το μαϊντανό (½ ματσάκι) και την τριμμένη γραβιέρα.
  4. Βάζουμε 1-2 κουταλιές νισεστέ και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
  5. Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα και την ανοίγουμε.
  6. Τοποθετούμε κυβάκια από κίτρινο τυρί και κλείνουμε σε μπαλάκι.
  7. Στην τριμμένη φρυγανιά βάζουμε λίγη πάπρικα και ανακατεύουμε.
  8. Χτυπάμε τα δύο αυγά και περνάμε τα μπαλάκια πρώτα από το αυγό και μετά από την φρυγανιά.
  9. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και όταν πάρουν χρώμα τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου