Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 06, 2020

Καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών με μελιτζάνα και κολοκυθάκι

Αυτή την καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών πρέπει να τη δοκιμάσετε!



Υλικά

1,5 κιλό τοματίνια
10 σκελίδες σκόρδο
8 κλαδιά φρέσκο ​​θυμάρι
5 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
250 γραμμάρια πέννες
1 μικρή λεπτή μελιτζάνα
1 μικρό κολοκυθάκι
180 γραμμάρια μικρές μπάλες φρέσκιας μοτσαρέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​βασιλικό
Μάθε πως μπορείς να μας στείλεις συνταγές και να κερδίσεις δώρα
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 130°C.

Σε μια μεγάλη λαδόκολλα τοποθετούμε τα τοματίνια, το σκόρδο με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.

Ψήνουμε μέχρι να μειωθούν οι τομάτες στο ένα τέταρτο του μεγέθους τους και αρχίσουν να στεγνώνουν γύρω από τις άκρες, 2 έως 2 1/2 ώρες.

Εντωμεταξύ μαγειρεύουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τη μελιτζάνα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου για 2 λεπτά.

Προσθέστε το κολοκυθάκι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά, περίπου 3 λεπτά.

Ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά, τα τοματίνια, τη μοτσαρέλλα και το φρέσκο ​​βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου