...... μέσα στο ραδιενεργό καταφύγιο, εκεί που η φύση
καταπολεμά τη ραδιενεργή μόλυνση και ενώ τρέχει το πρόγραμμα SATREPS για την αντιμετώπιση της πυρηνικής καταστροφής Τσέρνομπιλ, στη ζώνη αποκλεισμού, σε ένα μέρος όπου η φύση καταπολεμά τη ραδιενεργή μόλυνση και δείχνει τη δική της δύναμη στον κόσμο, ακόμα και εκεί υπάρχει κτηνώδης -ανθρώπινη κυνηγετική δραστηριότητα...κατά τη διάρκεια περιπολίας (στο μεθοριακό σκάφος UMS-600), οι συνοριοφύλακες (του τμήματος Ivankiv του αποσπάσματος Zhytomyr, μαζί με αξιωματικούς της Εθνικής Αστυνομίας), σταμάτησαν έναν 47χρονο, κάτοικο της πρωτεύουσας, χωρίς έγγραφα, αλλά είχε μαζί του κυνηγετική καραμπίνα (μάρκας '' IZH-54 '' 12 διαμετρήματος)
Σε κοντινή απόσταση ανακαλύφθηκε ένας πυροβολημένος νεκρός τάρανδος...
ακόμα και εκεί δεν υπάρχει ειρήνη για τα ζώα...
Ο κυνηγός- κτήνος ήταν κάτοικος Κιέβου και εισήλθε στην περιοχή παράνομα, χωρίς έγγραφα ταυτότητας.
(ένας ακόμα κυνηγός-κτήνος παραβάτης του άρθ.248 του ποινικού κώδικα για το παράνομο κυνήγι στην περιοχή καθεστώτος ασφάλειας της ακτινοβολίας -στην περιοχή που έχει εκτεθεί στην ακτινοβολία- μπήκε στη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνομπίλ, από την περιοχή της Οδησσού.Βρέθηκε στις 14-10-20, από τους συνοριοφύλακες του αποσπάσματος Zhytomyr μαζί με την Εθνική Αστυνομία.
πηγές 15-10-20
https://www.facebook.com/
https://www.facebook.com/
https://dpsu.gov.ua/ua/news/
------------------
παράνομο κυνήγι σε ραδιενεργό αποθεματικό, τι αναφέρει η κόκκινη λίστα της Ουκρανίας για τα θηράματα σπάνιων ζώων σε ευαίσθητο βιότοπο
όπως σχολιάζουν οι χρήστες της Fb σελίδας, σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μόνο το δολοφονικό κυνηγετικό πάθος, αφού το μολυσμένο με ραδιενέργεια κρέας του ζώου δεν καταναλώνεται
Βέβαια, αν πεινάει τόσο αυτός ο κυνηγός, είναι δίκαιο να του προσφέρουμε το κρέας αυτού του σκοτωμένου ζώου, ως τροφή.
επίσης οι σχολιαστές παρατηρούν ότι κακώς καλύπτεται το πρόσωπο για προστασία του κτήνους. Πρέπει να εκτεθεί στη δημοσιότητα, για να μπορούν να προφυλαχθούν οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του.
--------------------------Από τον Απρίλιο του 2017, κυλάει στην περιοχή το πρόγραμμα SATREPS, με συνεργασία Ουκρανίας και Ιαπωνίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρηνικής καταστροφής, στο Τσερνομπίλ
[συμμετέχοντες στο έργο - DAZV, Derzhatoregulyuvannya (πρόεδρος ο Volodymyr Feshchenko), NAS της Ουκρανίας, η Ιαπωνική Υπηρεσία Επιστήμης και Τεχνολογίας JST και τα Πανεπιστήμια της Fukushima για τη ραδιενέργεια (IER) και Tsukuba University Center for Environmental and Isotope Dynamics Research (CRIED).]
για την εξεύρεση των καλύτερων τρόπων αποκατάστασης μολυσμένων περιοχώνκαι για τη βελτίωση της αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε πυρηνικούς σταθμούς,
Στο Κεντρικό Αναλυτικό Εργαστήριο του SSE "Ecocenter" (γενικός διευθυντής ο Serhiy Kireev), πραγματοποιούνται μετρήσεις της περιεκτικότητας σε ραδιονουκλίδια σε επιλεγμένα δείγματα.
Το επιτελείο του ραδιενεργού καταφυγίου μαζί με επιστήμονες του Ινστιτούτου Πυρηνικών Ερευνών της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Ουκρανίας, διεξήγαγαν έρευνα για τα ποντίκια σε ξηρές περιοχές, για να εντοπίσουν βιολογικές επιπτώσεις ραδιενεργής μόλυνσης.Ο ψύκτης νερού του Τσέρνομπιλ είναι μια τεχνητή δεξαμενή που εξυπηρετεί τον πυρηνικό σταθμό. Δημιουργήθηκε στον τόπο του Pripyat και έχει μεγάλη έκταση 22 τμ. χλμ. χλμ. Τώρα η δεξαμενή έχει μετατραπεί σε υγρότοπο όπου το οικοσύστημα, χρειάζεται αποκατάσταση. Υπάρχουν υψηλά επίπεδα ραδιενεργής μόλυνσης, γεγονός που καθιστά της περιοχή της ζώνης αποκλεισμού μοναδική ραδιενεργή οικολογική ζώνη, όπου διενεργούνται ποικίλες μελέτες νερού.
Φωτογραφία από τον Denis Vishnevsky( facebook.com/denis.
πηγή 14-10-20
https://www.facebook.com/
------------------------------
Η ζώνη αποκλεισμού (Exclusion Zone) ιδρύθηκε το 1986 γύρω από το σημείο του ατυχήματος του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ, που θεωρείται η χειρότερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Στις 26 Απριλίου 1986 συνέβη ένα από τα χειρότερα πυρηνικά ατυχήματα στην ιστορία. Ο αντιδραστήρας Νο 4 του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ (Chernobyl Nuclear Power Plant, reactor No 4), εξερράγη με αποτέλεσμα μεγάλη ποσότητα ραδιενεργών ουσιών να απελευθερωθεί στο περιβάλλον.
Το νέφος που σχηματίστηκε από τον φλεγόμενο αντιδραστήρα διασκόρπισε διάφορα ραδιενεργά υλικά, κυρίως ραδιονουκλίδια ιωδίου και καισίου, σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.
Η επακόλουθη μόλυνση οδήγησε περίπου 8,4 εκατ. κατοίκους της σύγχρονης Λευκορωσίας, Ουκρανίας και της Ρωσίας να εκτεθούν σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας.
Ολόκληρος ο πληθυσμός της πόλης Πρίπυατ - περισσότεροι από 115.000 άνθρωποι - εκκενώθηκε από τη ζώνη αποκλεισμού 30 χιλιόμετρα γύρω από το εργοστάσιο, την επόμενη ημέρα.
Η ζώνη αποκλεισμού των 2.600 τετραγωνικών χιλιομέτρων (1.000 τετραγωνικά μίλια) είναι σε μεγάλο βαθμό ακατοίκητη, αν και περίπου 150-200 (από τα 1.200 που αρνήθηκαν να αφήσουν το σπίτι τους) άτομα έχουν παραμείνει παρά τις εντολές να φύγουν. Τα περισσότερα είναι γυναίκες ηλικίας 70 έως και 80 χρόνων, που κατάφεραν να επιβιώσουν μετά την πυρηνική καταστροφή.
------------------
Υπάλληλοι για την προστασία του ραδιενεργού βιότοπου " Radiation and Ecological Biosphere Reserve" (που ιδρύθηκε στη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνομπίλ το 2016 για τη διατήρηση της μοναδικής χλωρίδας και πανίδας στην περιοχή, τη διεξαγωγή οικολογικής έρευνας και την αποκατάσταση γης μολυσμένης με ακτινοβολία) εργάζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά θέματα και ιδιαίτερα στα θέματα της φιλοζωίας
σχετική μας ανάρτηση
13 Οκτωβρίου 2020
Μωρό ευρασιατικού μπούφου βρέθηκε στη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνομπίλ. Το χνουδωτό μωρό Bubo bubo θεωρείται σημάδι καλής τύχης, για τον ραδιενεργό βιότοπο " Radiation and Ecological Biosphere Reserve" Οι επτά σάλπιγγες της Αποκάλυψης, ο τρίτος άγγελος εσάλπισε και έπεσεν εκ του ουρανού, ο αστέρας ΄Αψινθος
περισσότερα
https://hellenicrevenge.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου