Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 29, 2020

Ο εφευρέτης της συσκευασίας των Pringles είναι θαμμένος μέσα σε μια τέτοια συσκευασία


Ο Fredric J. Baur ήταν τόσο περήφανος για την συσκευασία που θάφτηκε μέσα σε μια.



Το όνομα Fredric John Baur ίσως να μη σας λέει τίποτα, αλλά εφηύρε κάτι παγκοσμίως γνωστό: τη συσκευασία των Pringles. Αφού εξασφάλισε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το διάσημο σωληνοειδές δοχείο για τα γνωστά πατατάκια, ο Baur άφησε μια μάλλον ασυνήθιστη διαθήκη. Ζήτησε να ταφεί η στάχτη του σε ένα δοχείο Pringles.

Ο Baur ήταν χημικός που εξειδικεύτηκε στην έρευνα και ανάπτυξη αποθήκευσης τροφίμων για την Proctor & Gamble στο Σινσινάτι των ΗΠΑ. Το 1966, όταν σχεδόν κάθε άλλη συσκευασία για πατατάκια ήταν σακούλα, ο Baur ανέπτυξε τον εικονικό σωλήνα, δηλώνοντας ότι "τα Pringles μπορεί να ήταν μια επανάσταση στο χώρο των σνακ".


Μετά το θάνατό του, ζήτησε ένα μέρος της τέφρας του να σφραγιστεί σε έναν κύλινδρο Pringles. Σε μια συνέντευξη, ο μεγαλύτερος γιος του περιέγραψε ότι ενώ πηγαίναν στην κηδεία, σταμάτησαν σε ένα κατάστημα, για να αγοράσουν ένα κουτί Pringles. Αποφάσισαν να πάρουν την κλασική γεύση, ώστε ο πατέρας τους να είναι θαμμένος με στυλ.

Σήμερα, σε ένα ήσυχο νεκροταφείο του Cincinnati Springfield Township, περιτριγυρισμένο από πολύ φανταχτερά φέρετρα και τάφους, είναι το μέρος όπου αναπαύεται ο Fredric Baur, στη διάσημη του εφεύρεσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου