Σοβαρά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν
αναφορικά με την πραγματική κατάσταση των ιδιωτικών κλινικών, τις οποίες επίταξε έναντι αποζημίωσης η κυβέρνηση.Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν επώνυμες αναφορές δικηγόρων που ανοίγουν ζήτημα σκοπιμοτήτων πίσω από την επίταξη «πτωχευμένων κλινικών» στη Θεσσαλονίκη, θέτοντας εύλογα ερωτήματα για τα κριτήρια των κυβερνητικών επιλογών αφήνοντας αιχμές για συμφωνίες πάνω αλλά και κάτω από το τραπέζι.
Σημειώνεται πως και οι δύο κλινικές αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Για την κλινική Σαραφιανός, μόλις πριν από μερικές ημέρες καταγγέλθηκε από το Σύλλογο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών πως οι εργαζόμενοι της παραμένουν απλήρωτοι όλο το 2020. Πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμη και με πλειστηριασμούς περιουσίας, ενώ και οι δομές της είναι «ημίκλειστες». Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την κατάσταση, επισημαίνουν πως σε ανάλογη κατάσταση βρίσκεται και η Euromedicα, η οποία είναι η δεύτερη «επιταγμένη» κλινική και η οποία αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Υπενθυμίζεται πως σε βάρος της, τους προηγούμενους μήνες, έχουν κατατεθεί αιτήσεις πτώχευσης.
Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του δικηγόρου Μάριου Μαρινάκου, ο οποίος θέτει: «Ποιος θα ικανοποιηθεί από τα κρατικά νοσήλια που θα καταβληθούν διπλασιασμένα; Ποιος γιατρός θα λειτουργήσει τις ημίκλειστες δομές των κλινικών αυτών;». Ο ίδιος συνεχίζει διερωτώμενος «που θα βρεθούν νοσηλευτές για τις κλινικές αυτές, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι επί μήνες δεν πλήρωναν ούτε τους νοσηλευτές τους και η κυβέρνηση δεν προσέλαβε όσους νοσηλευτές χρειαζόταν ήδη το σύστημα;». Και καταλήγει: «Αν η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το τεράστιο πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη, γιατί δεν κάνει επίταξη στο Διαβαλκανικό και στον Άγιο Λουκά αλλά πάει και δήθεν επιτάσσει τα κουφάρια;;;».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου