Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 27, 2020

''Πόνεσε'' Αλβανός Στρατηγός: "Σοβαρή Πρόκληση Η Εγκατάσταση Ελληνικού Στρατού Στους Οθωνούς"



Καταφέρεται εναντίον της Ελλάδας και προσπαθεί να "ξεσηκώσει" την Αλβανία σε αντιδράσεις!




ΟΑλβανός Στρατηγός Πίρο Αχμετάι, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Δημοκρατίας, νυν Σύμβουλος Ασφαλείας του Δημοκρατικού Κόμματος και εκπρόσωπος της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, "τρώει σίδερα" τον τελευταίο καιρό, καθώς με απανωτά άρθρα και δημιοσιεύσεις του, καταφέρεται εναντίον της Ελλάδας και προσπαθεί να "ξεσηκώσει" την Αλβανία σε αντιδράσεις!



Ο Αχμετάι αντιδρά στην αναμενόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια (αναμένεται η κατάλληλη στιγμή για την επίσημη ανακοίνωση), αλλά και στην πιθανολογούμενη εγκατάσταση ελληνικού στρατού στο ακριτικό νησάκι των Οθωνών, το οποίο με 12 μίλια και με ΑΟΖ, βάζει την Ελλάδα βαθιά μέσα στην Αδριατική, αγγίζοντας στα Στενά του Οτράντο, κόβοντας κάθε αλβανική (και τουρκική) ναυτική φιλοδοξία!

Ο Στρατηγός μάλιστα γράφει (16-11-2020), πως σε περίπτωση εγκατάστασης Ελληνικής Φρουράς στους Οθωνούς, αυτό θα είναι "σοβαρή πρόκληση" και "ανοησία":

"Από την άλλη πλευρά, εάν το θεωρήσουμε πραγματικό νέο, ότι η Ελλάδα τη στιγμή των διαπραγματεύσεων με τη Δημοκρατία της Αλβανίας για την οριοθέτηση των υδάτινων χώρων σχεδιάζει να αναπτύξει στρατιωτικές δυνατότητες σε ένα νησί με 400 κατοίκους, μπροστά από μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, τότε αυτό θα αποτελούσε σοβαρή πρόκληση, με συνέπεια την υποβάθμιση του πνεύματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών! Με απλά λόγια, θα ήταν ανοησία"!




Ο Αλβανός Στρατηγός επίσης, με την πιθανή εγκατάσταση Ελληνικής Φρουράς στους Οθωνούς, αποδίδει στην Ελλάδα μακροπρόθεσμους στόχους και την αποδίδει σε αλλαγή της στρατηγικής αντίληψης της Ελλάδας για επέκταση του ελέγχου του θαλάσσιου χώρου, όπως αναφέρει το noiazomai.gr.

Ο Αχμετάι κατηγορεί μάλιστα τον Ράμα για την εκ των προτέρων αποδοχή της ελληνικής επέκτασης στα 12 μίλια, κάτι που θα δυσκολέψει - όπως λέει - την Αλβανία στα Διεθνή Δικαστήρια, όταν θα συζητείται η κυριαρχία και όχι τα κυριαρχικά δικαιώματα, θεωρώντας δεδομένο ότι εκεί θα καταλήξουν τα δύο κράτη.

Ο Αχμετάι δηλώνει επίσης απογοητευμένος για την εγκατάλειψη στην ουσία της ναυτικής βάσης των Αγίων Σαράντα και συμβουλεύει τον Αλβανό Πρόεδρο να ζητήσει αναλυτικές εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, για την έγκριση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων και για την στρατικοποίηση των Οθωνών, η οποία - όπως τονίζει - "απειλεί σοβαρά τη θέση της Δημοκρατίας της Αλβανίας στο κανάλι της Κέρκυρας".

Βεβαίως ο Πίρο, οφείλει να ψάξει πρώτα τι σημαίνει και από πού προέρχεται το ελληνικό όνομά του και έπειτα να ψάξει να μάθει και για τον όρο "Βόρειος Ήπειρος", που όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο διεθνής θα γίνεται... Η επίλυση άλλωστε του Βορειοηπειρωτικού εκκρεμεί επισήμως στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ των μεγάλων νικητριών δυνάμεων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήτοι ΗΠΑ, Ρωσίας, Γαλλίας και Αγγλίας, που βλέποντας το νέο γερμανικό "Ράιχ" να απλώνεται τόσο ενεργά στα Βαλκάνια, μέσω της δήθεν "Ευρωπαϊκής" και κατουσίαν "Γερμανικής" Ένωσης, θα "ανοίξουν πανιά"...(δείτε εδώ)


Σημειωτέον ότι η Βόρειος Ήπειρος θα έχει δικό της μερίδιο και στα χωρικά ύδατα και στην ΑΟΖ και αυτό λέει πολλά...

Άλλωστε, το Κόσσοβο δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ικανό αντίβαρο, όπως πολύ καλά έχει καταλάβει ήδη και η Γαλλία (δείτε εδώ) και η Βουλγαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου