Η Κίνα χρησιμοποίησε μυστικό όπλο μικροκυμάτων (microwave pulse weapon)
Τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν στα αμφισβητούμενα σύνορα των Ιμαλαΐων. Η Ινδία αναγκάστηκε να υποχωρήσει από ένα βασικό αμφισβητούμενο τμήμα στο Ladakh.
Εκκαθάρισαν ινδικά στρατεύματα χωρίς να παραβιάσουν την απαγόρευση χρήσης πυρών, είπε ο Jin Canrong, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Renminτου Πεκίνου.
Τα κινέζικα στρατεύματα χρησιμοποίησαν όπλα «μικροκυμάτων» για να αναγκάσουν τους Ινδούς στρατιώτες να υποχωρήσουν, κάνοντάς τους πολύ άρρωστους κατά τη διάρκεια μιας αναμονής στα Ιμαλάια, ισχυρίστηκε ένας καθηγητής.
Τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα που ψήνουν τον ανθρώπινο ιστό των εχθρικών στρατευμάτων «μετέτρεψαν τις κορυφές των βουνών σε φούρνο μικροκυμάτων» και έκαναν τους Ινδούς στρατιώτες να κάνουν εμετό, δήλωσε ο ειδικός διεθνών μελετών Jin Canrong στους μαθητές του στο Πεκίνο.
Τα όπλα μικροκυμάτων θερμαίνουν μόρια νερού με τον ίδιο τρόπο όπως η συσκευή κουζίνας, στοχεύοντας το νερό κάτω από το δέρμα και προκαλώντας αυξανόμενες ποσότητες πόνου στον στόχο, από εμβέλεια έως και 0,6 μίλια μακριά.
Ο Jin χαιρέτισε τις κινεζικές δυνάμεις για την «υπέροχη» εκτέλεση της κίνησης που απομάκρυνε τα ινδικά στρατεύματα, χωρίς να παραβιάσει την απαγόρευση της χρήσης πυρών, κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων.
Είναι η πρώτη γνωστή χρήση όπλων μικροκυμάτων σε πεδίο μάχης.
Σύμφωνα με τους The Times , τα όπλα λέγεται ότι είχαν αναπτυχθεί στα τέλη Αυγούστου, εβδομάδες μετά από μια θανατηφόρα σύρραξη, που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 20 Ινδούς στρατιώτες και έφερε τις δύο πυρηνικά οπλισμένες δυνάμεις πιο κοντά στον πόλεμο
Ο Jin είπε στους μαθητές του ότι μέσα σε 15 λεπτά από την ανάπτυξη των όπλων, «όλοι αυτοί που καταλάμβαναν τις κορυφές των λόφων άρχισαν να κάνουν εμετό».
«Δεν μπορούσαν να σηκωθούν, οπότε έφυγαν. Έτσι ξαναπήραμε το έδαφος », εξήγησε.
Οι δυνάμεις της Κίνας αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα, επειδή το υψόμετρο ήταν πολύ μεγάλο για να πολεμήσουν εναντίον μιας ομάδας ειδικών ορειβασίας (Tibetan mountaineering specialists) από το Θιβέτ , δήλωσε ο Jin.
Η χρήση πραγματικών πυρών απαγορεύεται στην περιοχή αυτή βάσει παλαιάς συμφωνίας, αν και υπήρξαν κάποιες προειδοποιητικές βολές τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε ανταλλαγή πυρών, στην οποία οι δυο πλευρές κατηγόρησαν η μια την άλλη...
Ενώ οι ΗΠΑ έχουν επίσης αναπτύξει όπλα τύπου "microwave-style", η φερόμενη χρήση τους από την Κίνα μπορεί να είναι η πρώτη εναντίον εχθρικών στρατευμάτων οπουδήποτε στον κόσμο.
Επίσης, αναπτύχθηκε για χρήση στον έλεγχο του πλήθους, το τύπου "microwave-style", όπλο λειτουργεί θερμαίνοντας το νερό κάτω από το δέρμα σε οδυνηρές θερμοκρασίες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να φύγουν από την περιοχή.
Η αίσθηση περιγράφηκε κάποτε σε ιατρικό περιοδικό ως ισοδύναμο με το άγγιγμα μιας καυτής λάμπας. Η υπερβολική έκθεση σε ακτινοβολία μπορεί επίσης να προκαλέσει πονοκεφάλους, ναυτία και εμετό.
Το λεγόμενο Poly WB-1 όπλο της Κίνας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ένα air show το 2014 και πιστεύεται ότι θα παραδοθεί στις κινεζικές ναυτικές δυνάμεις.
Είναι γνωστό ως 'microwave' όπλο, επειδή έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτό του φούρνου, αν και τεχνικά η ακτινοβολία έχει τη μορφή κυμάτων "millimetre waves" και όχι microwaves.
Υπάρχει κάποια υποψία ότι παρόμοια όπλα χρησιμοποιήθηκαν εναντίον διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ, που αρρώστησε μυστηριωδώς στην Κίνα και την Κούβα, σε μια σειρά περιστατικών που ξεκίνησαν το 2016.
Η αντίστοιχη ακτίνα θερμότητας 'heat ray' της Αμερικής, το όπλο Active Denial System, παρουσιάστηκε το 2007 και αναπτύχθηκε στο Αφγανιστάν, αλλά προφανώς δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ εναντίον εχθρικών στρατευμάτων.
Το Πεντάγωνο το προώθησε ως «το πρώτο μη θανατηφόρο όπλο, με κατευθυνόμενη ενέργεια, counter-personnel σύστημα, με εκτεταμένη εμβέλεια μεγαλύτερη από τα άλλα μη θανατηφόρα όπλα, που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα.
[*'the first non-lethal, directed-energy, counter-personnel system with an extended range greater than currently fielded non-lethal weapons'. ]
Οι φόβοι για πολιτική αντίδραση πιστεύεται ότι συνέβαλαν στην αποχώρησή του από το Αφγανιστάν, αν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι συμμορφώθηκε με το διεθνές δίκαιο.
Καθώς η Κίνα και η Ινδία συζητούν με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην ορεινή συνοριακή περιοχή, η είδηση για την υποτιθέμενη χρήση του όπλου στα Ιμαλάϊα, επηρεάζει το διάλογο.
Οι πυρηνικά οπλισμένοι γείτονες έχουν αναπτύξει δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα από τότε που ξέσπασαν εντάσεις στη θανατηφόρα "medieval-style" σύγκρουση τον Ιούνιο.
Η Ινδία δήλωσε ότι 20 από τους στρατιώτες της σκοτώθηκαν στη νυχτερινή σύρραξη, στην οποία είχαν εμπλακεί 900 στρατιώτες, ενώ η Κίνα αναγνώρισε θύματα αλλά δεν έδωσε στοιχεία.
Πρωταρχική αιτία θανάτου φαίνεται ο πνιγμός, οι στρατιώτες φαίνεται ότι έπεσαν από ύψος στο νερό, λόγω τραυματισμών στο κεφάλι», δήλωσε ένας Ινδός αξιωματούχος.
Και οι δύο πλευρές κατηγόρησαν η μία την άλλη για την πρόκληση της σύγκρουσης, ενώ οι ΗΠΑ πήραν την πλευρά της Ινδίας και εξέφρασαν «βαθύτατα συλλυπητήρια» στους στρατιώτες που σκοτώθηκαν.
Οι δύο πλευρές συζητούν τώρα μια σταδιακή απόσυρση από την περιοχή των συνόρων, όπου οι θερμοκρασίες έχουν μειωθεί στους -18C, ανέφεραν Ινδοί αξιωματούχοι.
«Έχουμε ένα σταθερό σχέδιο για αποδέσμευση στο τραπέζι, συζητείται εσωτερικά και από τις δύο πλευρές», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.
Σύμφωνα με το σχέδιο που κοινοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης κορυφαίων διοικητών την περασμένη Παρασκευή, και οι δύο πλευρές θα αποσυρθούν από την αμφισβητούμενη περιοχή της λίμνης Pangong Tso και θα δημιουργήσουν ζώνη προστασίας συνόρων.
Η Ινδία, η οποία έχει καταλάβει ύψη στη νότια όχθη της λίμνης, θα αποσυρθεί επίσης. Και οι δύο πλευρές θα σταματήσουν να περιπολούν ορισμένα τμήματα.
Οι δύο χώρες είχαν πλήρους κλίμακας πόλεμο το 1962 , τώρα πλέον και οι δύο συνεχίζουν να διεκδικούν χιλιάδες τετραγωνικά μίλια εδάφους.
πηγή 17-11-20
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8957019/China-used-secret-microwave-pulse-weapon-Indian-soldiers.html?ito=social-facebook&fbclid=IwAR3dDX5c1aqBI8DzsoI0kYIf6W-qFxZvfaXIRslrresiN5NHq7Vz80-Z45g
Η Ινδία έχει απορρίψει ως «αβάσιμη και ψεύτικη» την έκθεση σχετικά με τη χρήση όπλων "microwave weapons" από την Κίνα.
Η έκθεση αναφέρει ότι ένας Κινέζος καθηγητής ισχυρίστηκε ότι ο κινεζικός στρατός χρησιμοποίησε "microwave weapons" για να απομακρύνει τους Ινδούς στρατιώτες από τις θέσεις τους στο ανατολικό Ladac.
«Τα άρθρα των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την χρήση όπλων "microwave weapons" στο Ανατολικό Ladac, είναι αβάσιμα. Τα νέα είναι FAKE », δήλωσε ο Ινδικός Στρατός σε ένα tweet.
Η Ινδία και η Κίνα έχουν εγκλωβιστεί σε μια τεταμένη αντιπαράθεση στη Γραμμή Ελέγχου Line of Actual Control (LAC) στο Ladac, τους τελευταίους έξι μήνες.
Είκοσι Ινδοί στρατιώτες και ένας άγνωστος αριθμός Κινέζων σκοτώθηκαν σε μια έντονη σύγκρουση μεταξύ των δύο στρατών στην Κοιλάδα Galwan Valley, στις 15 Ιουνίου.
«Αλλά τι είναι τα "microwave weapons";
Τι γράφει η έκθεση «The Times» του Λονδίνου σχετικά με την υποτιθέμενη χρήση «microwave weapons» από την Κίνα;
Η έκθεση με βάση το Πεκίνο στο «The Times», με τίτλο «Η Κίνα μετατρέπει το πεδίο μάχης με την Ινδία στο Ladakh, σε φούρνο μικροκυμάτων»
και δημοσιεύθηκε στις 17 Νοεμβρίου στον ιστότοπο της εφημερίδας, ανέφερε ο Jin Canrong, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Renmin του Πεκίνου.
Ο Jin ισχυρίστηκε ότι η Κίνα είχε χρησιμοποιήσει ένα «microwave όπλο » στα τέλη Αυγούστου για να ανακτήσει τη γη που είχε καταληφθεί από τον Ινδικό στρατό στη νότια όχθη της λίμνης Pangong Tso στο Ladac. Η ίδια έκθεση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «The Australian» στην Αυστραλία υπό τον τίτλο «Το όπλο "microwave pulse weapon" της Κίνας νικά τα ινδικά στρατεύματα στα σύνορα των Ιμαλαΐων» Τόσο οι The Times όσο και οι «The Australian» ανήκουν στον Rupert Murdoch's News Corp.
Στις 29 Αυγούστου, Ινδοί στρατιώτες είχαν καταλάβει τα κυρίαρχα ύψη στη νότια όχθη του Pangong Tso, και στον ευρύτερο υποτομέα Chushul sub-sector. Αυτές οι θέσεις επιτρέπουν στον Ινδικό στρατό να κυριαρχήσει στην περιοχή, επειδή αγνοούν το Spanggur Gap και την κινεζική φρουρά (garrison) στο Moldo.
Ο Κινέζος καθηγητής που αναφέρεται στην έκθεση, ισχυρίστηκε ότι οι κινεζικές δυνάμεις μετέτρεψαν δύο στρατηγικές κορυφές λόφου που καταλάμβαναν Ινδοί στρατιώτες «σε φούρνο μικροκυμάτων», αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν και επιτρέποντας την ανάκτηση των θέσεων χωρίς ανταλλαγή συμβατικών πυρών.
«Μέσα σε 15 λεπτά από την ανάπτυξη των όπλων, όλοι αυτοί που καταλάμβαναν τις κορυφές των λόφων άρχισαν να κάνουν εμετό. Δεν μπορούσαν να σηκωθούν, οπότε έφυγαν. Έτσι ανακτήσαμε το έδαφος », σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής είπε στους μαθητές του κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης. Δεν το δημοσιοποίησαν επειδή έχασαν τόσο άσχημα.
Τα «όπλα μικροκυμάτων» είναι ένας τύπος όπλων άμεσης ενέργειας, που στοχεύουν ενέργεια υψηλής εστίασης με τη μορφή ηχητικών, λέιζερ ή μικροκυμάτων, σε έναν στόχο.
Η έκθεση ανέφερε ότι ο Jin ισχυρίστηκε πως τα «όπλα μικροκυμάτων» που φέρεται ότι αναπτύχθηκαν από την Κίνα στο Ladakh, χρησιμοποίησαν «δέσμες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας υψηλής συχνότητας για να θερμάνουν το νερό στο δέρμα ενός ανθρώπινου στόχου, προκαλώντας πόνο και δυσφορία».
Σε έναν φούρνο μικροκυμάτων, ένας σωλήνας ηλεκτρονίων που ονομάζεται magnetron παράγει ηλεκτρομαγνητικά κύματα (μικροκύματα) που αναπηδούν γύρω από το μεταλλικό εσωτερικό της συσκευής και απορροφώνται από το φαγητό. Τα μικροκύματα αναδεύουν τα μόρια του νερού στα τρόφιμα και οι δονήσεις τους παράγουν θερμότητα που μαγειρεύει το φαγητό.
Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μαγειρεύονται γρηγορότερα σε φούρνο μικροκυμάτων συχνά γρηγορότερα από τα ξηρότερα τρόφιμα.
Ποιες χώρες διαθέτουν αυτά τα «όπλα μικροκυμάτων "microwave pulse weapon"»;
Πιστεύεται ότι ορισμένες χώρες έχουν αναπτύξει αυτά τα όπλα για να στοχεύουν τόσο τους ανθρώπους όσο και τα ηλεκτρονικά συστήματα. Σύμφωνα με μια έκθεση στο «The Daily Mail», η Κίνα παρουσίασε για πρώτη φορά το «όπλο μικροκυμάτων», που ονομάζεται Poly WB-1, σε μια αεροπορική εκπομπή το 2014.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης αναπτύξει ένα πρωτότυπο όπλο τύπου μικροκυμάτων, το οποίο ονομάζεται «Active Denial System». Σε ένα FAQ που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ λέει ότι το «Active Denial System» είναι απαραίτητο, επειδή είναι το πρώτο μη θανατηφόρο, κατευθυνόμενης ενέργειας (direct -energy), "counter-personnel system" σύστημα με εκτεταμένη εμβέλεια μεγαλύτερη από τα μη θανατηφόρα όπλα που βρίσκονται σήμερα».
Έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν «όπλα μικροκυμάτων»;
Οι ΗΠΑ προφανώς ανέπτυξαν ένα τέτοιο όπλο στο Αφγανιστάν, αλλά το αποσύρουν χωρίς να το χρησιμοποιήσουν ποτέ εναντίον ανθρώπινων στόχων.
Κατά το τελευταίο εξάμηνο του 2017, δημοσιεύθηκαν αναφορές που αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι στην αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα της Κούβας, ενδέχεται να είχαν στοχοποιηθεί με ένα κρυφό ηχητικό όπλο το προηγούμενο έτος.
Στη συνέχεια, το 2018, το προσωπικό του προξενείου των ΗΠΑ στο Guangzhou της Κίνας παραπονέθηκε για πιθανή παρόμοια επίθεση το 2017.
Συνολικά, περισσότεροι από τρεις δωδεκάδες Αμερικανοί διπλωμάτες και μέλη των οικογενειών τους στην Κούβα και την Κίνα, υπάρχει υποψία ότι στοχοποιήθηκαν με χρήση «όπλων μικροκυμάτων». Όλα αυτά τα άτομα ανέφεραν μυστηριώδεις θορύβους ή ξαφνικές αλλαγές πίεσης και δονήσεις στα δωμάτια του ξενοδοχείου ή στα σπίτια τους.
Ανέφεραν επίσης συμπτώματα όπως ναυτία, σοβαρούς πονοκεφάλους, κόπωση, ζάλη, προβλήματα ύπνου και απώλεια ακοής, τα οποία έκτοτε έχουν γίνει γνωστά ως «Σύνδρομο Αβάνας» (Havana Sydrome)
Ωστόσο, μια ιατρική ομάδα που εξέτασε 21 από αυτούς που είχαν πληγεί στην Κούβα δεν ανέφερε «όπλα μικροκυμάτων» σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της American Medical Association Ούτε το υπουργείο Εξωτερικών ούτε το FBI έχουν δηλώσει δημόσια ότι τα «όπλα μικροκυμάτων» αποτελούν την αιτία του «συνδρόμου».
Πόσο επικίνδυνα είναι αυτά τα όπλα;
Έχουν προβληθεί ανησυχίες σχετικά με το εάν μπορούν να βλάψουν τα μάτια ή να έχουν καρκινογόνο επίδραση μακροπρόθεσμα.
Το FAQ του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρει συγκεκριμένα ότι το Σύστημα «Active Denial System» δεν προκαλεί καρκίνο ή στειρότητα. Λέει επίσης ότι μελέτες έχουν δείξει ότι «το φυσικό αντανακλαστικό "natural blink reflex", η απόκριση στον κίνδυνο (aversion response) και η στροφή του κεφαλιού ( head turn) όλα προστατεύουν τα μάτια» από το όπλο.
Δεν είναι ακόμη σαφές πώς σκοπεύει η Κίνα να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο όπλο και αν μπορεί να σκοτώσει ή να προκαλέσει διαρκή ζημιά σε ανθρώπινους στόχους.
το σχετικό βίντεο
Ποιες χώρες διαθέτουν αυτά τα micrwave weapons? πόσο επικίνδυνα είναι? έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν?
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου