Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 25, 2020

Γερμανία: Επελαύνει ο φονικός ιός – 25.533 νέα κρούσματα και 412 νεκροί


 Ενδεχόμενο τρίτο κύμα κορονοϊού λόγω των εορτών των Χριστουγέννων


Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 25.533 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.612.648, δείχνουν σήμερα Παρασκευή (25/12) τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους

Παράλληλα, άλλοι 412 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 29.182 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.


Τρίτο κύμα λόγω Χριστουγέννων

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του «Ένωσης Εντατικής και Ιατρικής Εκατάκτου Ανάγκης» Ούβε Γιάνσενς απηύθυνε μέσω της εφημερίδας «Rheinische Post» την «επείγουσα παράκληση στους πολίτες να μην συναντήσουν καλύτερα τη γιαγιά και τον παππού τους, αλλά να παραμείνουν στα σπίτια τους. Μόνο με τον μέγιστο περιορισμό του αριθμού των επαφών συγγενών μπορεί να προληφθεί το τρίτο κύμα του κορονοϊού», τόνισε.


Επίσης, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου Κλάους Ράινχαρντ προειδοποίησε ότι ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα κορονοϊού θα επιβαρύνει περαιτέρω το σύστημα υγείας. «Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ήδη είναι υπερφορτωμένο, όλοι θα πρέπει να θέσουν στον εαυτό τους το θεμελιώδες ερώτημα εάν πρέπει να εξαντλήσουν τα νόμιμα ανώτατα όρια για τις συναντήσεις τους κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου