Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 23, 2020

Η συγκινητική αγκαλιά δυο πιγκουίνων που έχασαν τους συντρόφους τους έγινε "χρυσή"

 

Το συγκλονιστικό καρέ του Γερμανού φωτογράφου Tobias Baumgaertner κέρδισε το πρώτο βραβείο στα Ocean Photograph Awards

Αναμφίβολα το 2020 έχει δώσει μερικά από τα πιο συγκλονιστικά καρέ στη σύγχρονη ιστορία, κι ένα ακόμα που ήρθε να ξεχωρίσει έχει πρωταγωνιστές δύο πιγκουίνους, οι οποίοι αγκαλιάζονται καθώς ατενίζουν τα νυχτερινά φώτα της Μελβούρνης. Ο λόγος για τη φωτογραφία που τράβηξε ο Γερμανός Tobias Baumgaertner, η οποία απέσπασε το Community Choice Award στα στα Ocean Photograph Awards που διοργανώνει το περιοδικό Oceanographic


Μιλώντας για τη "χρυσή αγκαλιά" εξήγησε πως οι δυο πιγκουίνοι πρόσφατα είχαν χάσει τους συντρόφους τους και τους έβλεπαν συχνά να παρηγορούν ο ένας τον άλλο.

Το κλικ έγινε στην προβλήτα St. Kilda στη Μελβούρνη, όπου υπάρχει μια αποικία περίπου 1.400 μπλε πιγκουίνων (το μικρότερο σε μέγεθος είδος πιγκουίνων με μέσο ύψος μόλις 33 εκατοστά).

«Ένας εθελοντής με πλησίασε και μου είπε πως ο λευκός ήταν ένα ηλικιωμένο θηλυκό που είχε χάσει τον σύντροφό της, όπως έχει συμβεί και στο νεαρότερο αρσενικό αριστερά. Από τότε συναντιούνται τακτικά, παρηγορώντας ο ένας τον άλλο και κάθονται μαζί για ώρες ενώ παρακολουθούν τα φώτα της πόλης» έγραψε ο Baumgaertner στο Instagram.


Όπως εξηγεί, πέρασε τρεις νύχτες στην αποικία των πιγκουίνων πριν καταφέρει να αιχμαλωτίσει το ξεχωριστό στιγμιότυπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου