Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 30, 2021

Ελληνικός Στρατός: Γκάφα (;) με την ιστορία της Επιστράτευσης

Γκάφα (;) με Λεύκωμα για την ιστορία της Επιστράτευσης – Εμφανίζει Αιχμάλωτους στην Κύπρο ως επίστρατους το 1987




Ένα λεύκωμα αφιερωμένο στην ιστορία της επιστράτευσης στην Ελλάδα, φαίνεται ότι μάλλον έγινε χωρίς εξονυχιστικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να προκαλεί ελγεινή εντύπωση μια φωτογραφία που εμφανίζεται ότι αφορά την επιστράτευση το 1987 ενώ σε όλο το διαδίκτυο φέρεται να είναι από την ανταλλαγή αιχμαλώτων στην Κύπρο το 1974.

Πιο συγκεκριμένα ε επίμαχη φωτογραφία με λεζάντα «προσέλευση εφέδρων κατά τη μερική επιστράτευση του 1987», εμφανίζει κατά πάσα πιθανότητα Κύπριους αιχμαλώτους κατά την ανταλλαγή αιχμαλώτων του 1974.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ανθρώπους ταλαιπωρημένους, και με εμφανή τα σημάδια της κράτησης στα ρούχα αλλά και τα πρόσωπά τους, κάτι που δεν παραπέμπει σε έφεδρους του 1987, οι οποίοι θα ξεκινούσαν από τα σπίτια τους για να πάνε στα στρατόπεδα.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία εμφανίζεται στο διαδίκτυο ως φωτογραφία από την ανταλλαγή αιχμαλώτων το 1974.


Μάλιστα όπως επισημαίνουν αναγνώστες μας, οι εικόνες αυτές είναι ίδιες με όσες υπάρχουν στα βίντεο – ντοκουμέντα με την ανταλλαγή αιχμαλώτων του 1974, όπως στην ιστοσελίδα του reuters


Αναγνώστης μας που επεσήμανε το θέμα, επισημαίνει: « Εντύπωση κατ’ αρχήν προκαλεί το πώς επελέγη η διόλου κολακευτική αυτή φωτογραφία, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 1987. Ακόμα κι αν ήταν έτσι, ΣΙΓΟΥΡΑ μια τέτοια φωτογραφία δεν είναι άξια δημοσιεύσεως
ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Eίναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ…. Eίναι ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αν αναλογισθούμε τις αντίστοιχες φωτογραφίες ενός ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ λαού από την Επιστράτευση του 1940….!!!!!!!…… Αυτό λέγεται ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ το λιγότερο….».

Την έκδοση προλογίζει ο Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης, ενώ έχει και χαιρετισμό του διευθυντή Β4 του ΓΕΣ.


Όπως μα ενημέρωσαν αρμοδίως, το λεύκωμα δεν έχει προφθάσει να τυπωθεί, και αναμένεται να γίνει διόρθωση πριν την εκτύπωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου