Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 13, 2021

Τα μυστικά του Ψαρέματος ...τα ψάρια στην άκρη του νήματος

 



Τα μυστικά του Ψαρέματος... τα ψάρια στην άκρη του νήματος

Μόνον τα ψάρια που βρίσκονται στο περιθώριο του κοπαδιού μπορούν να δουν τα νήματα του διχτυού που ετοιμάζονται οι αφανείς Ψαράδες να σουρώσουν, πιάνοντας τους πάντες μέσα στη θανάσιμη παγίδα !

Μόνον τα ψάρια του περιθωρίου βλέπουν καθαρά το συνωμοτικό σχέδιο των ψαράδων καθώς όλα τα υπόλοιπα ζαλισμένα από τις ηδονές και το κυνήγι του οίστρου της καθημερινότητας δεν ασχολούνται με ακραία σενάρια περί κινδύνου ενώ φλερτάρουν αποχαυνωμένα με το ήδιστον της προσωρινότητας τους.

Βλέπετε εκεί στο επίκεντρο του κοπαδιού είναι τέτοια η αναταραχή για λίγη δόξα και ζευγάρωμα που πηδάνε ίσα με έξω από το νερό τα νιάτα πριν καταλήξουν τροφή στις κυνικές μασέλες των Ψαράδων !

Ενώ στο περιθώριο εκεί που βολτάρουν βαρετά οι ξεχασμένοι, σου δίνεται η ευκαιρία να κοιτάξεις και λίγο προς τα πάνω αναρωτώμενος το νόημα του να είσαι ψάρι. Και καθώς το κάνεις βλέπεις κάτι περίεργες αντανακλάσεις από κάτι πλάσματα χωρίς φτερά να σε κοιτάνε πάνω από το νερό, με περίσσιο ενδιαφέρον

psarema



Και κάπως έτσι ξεκινάει η πρώτη σκέψη και λίγο μετά πιάνεις με την άκρη του ματιού το νήμα που γυαλίζει και αρχίζεις να αγχώνεσαι.

….και όσο το ακολουθείς το νήμα που γυαλίζει αρχίζεις και βλέπεις και ακόμα περισσότερα νήματα που κυκλώνουν το κοπάδι, και το άγχος γίνεται σχεδόν τρόμος και μοιρολατρία.

Στο δε επίκεντρο του κοπαδιού πολλά βαρβάτα ψάρια σε κοιτάνε περιφρονητικά που κάθεσαι και μιζεριάζεις, ενώ τα…πράγματα είναι «απλά»…

¨Όταν δουν και κανά φως εντυπωσιακό τότε είναι που ξετρελαίνονται τόσο πολύ από το πυροφάνι που κάνουν ουρά να γνωρίσουν τους καλούς πεφωτισμένους τους ταγούς !

pyrofani

Πρώτα λοιπόν οι Ψαράδες ρίχνουν το μπασμό ( έτσι λέγεται το μυρωδάτο δόλωμα που γεμίζει τη θάλασσα ολάκερη για να προσελκύσει τα κοπάδια) και γεμίζει ο ψαρότοπος άφθονο φαγητό για όλους…

Μετά στρώνει το δίχτυ ίσαμε το βυθό, να μη φαίνεται στη λάσπη….

Και σιγά σιγά αρχίζει και μαζεύει και στενεύει και το σουρώνει μέχρι με ένα τελικό άρπαγμα, με μια αδραξιά το κοπάδι πιάνεται στην παγίδα που του είχε στηθεί.

…και μόνον εκείνα τα μοναχικά ψαράκια το περιθωρίου στα έσχατα άκρα του κοπαδιού το βλέπανε και στεναχωριόντουσαν που στο κέντρο της χαράς δεν τα άκουγε κανείς !

Καμιά φορά γλιτώνουν αυτά τα περιθωριακά και ειδοποιούν και τα άλλα κοπάδια αλλά που…

Η ιστορία συνεχίζεται, η μνήμη χάνεται, η συνωμοσία των Ψαράδων διαιωνίζεται και οι φήμες πως όλα αυτά είναι φανταστικές ανοησίες καλά κρατούν στους κύκλους των μεγάλων και έγκυρων ψαριών του κέντρου του κοπαδιού !


macroskopio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου