Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021

Η Αμήχανη Στιγμή Που Πας Για Ψάρεμα, Και Είναι Εκεί Καλύτερος Αλιέας Απο Εσένα, Η Κορυφή Της Τροφικής Αλυσίδας Στη Θάλασσα.. Καρχαρίας!!! - ΒΙΝΤΕΟ

Καρχαρίας στο Πορτο Γερμενό, βίντεο Spiros Ntoum 4.4.2021

Οι καρχαρίες "βαφτίζονται" γαλέοι (μαζί και άλλα είδη όπως μπλε καρχαρίες, αγριοκαρχαρίες, καρχαρίες προσκυνητές κ.α.) και πωλούνται παράνομα στην ελληνική αγορά. Ο ίδιος ο γαλέος (Galeorhinus galeus) είναι είδος προστατευόμενο με βάση τη Σύμβαση της Βαρκελώνης. Η αντίληψη του κοινού, σε συνδυασμό με τα βιολογικά χαρακτηριστικά τους (πολύ χαμηλούς αναπαραγωγικούς ρυθμούς, 2-4 μικρά ανά έτος, εκτεταμένη διάρκεια ζωής) και τις σοβαρότατες απειλές που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της αλιείας, της ρύπανσης και της υποβάθμισης των θαλάσσιων ενδιαιτημάτων έχουν οδηγήσει σε τεράστια μείωση των πληθυσμών τους παγκοσμίως. Στην πρόσφατη έκθεσή του, ο IUCN συμπεραίνει ότι περισσότερο από το 50% των καρχαριών της Μεσογείου κινδυνεύουν με κατάρρευση του πληθυσμού τους, χαρακτηρίζοντας τη Μεσόγειο ως το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμο για καρχαρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχολιο σας θα δημοσιευθεί συντομα αφού πρώτα ελεγχθει.
Ευχαριστούμε