Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 11, 2021

Η περίεργη επιθυμία του Χουντίνι για το μαξιλάρι στο φέρετρό του

 



Ένας από τους σημαντικότερους και διασημότερους μάγους όλων των εποχών, ο Χάρι Χουντίνι κατά την διάρκεια της καριέρας του κατάφερε να επιτύχει κάποια από τα πιο ακατόρθωτα και ανεξήγητα κόλπα. Μεταξύ άλλων κατάφερε να δραπετεύσει από την κοιλιά μιας φάλαινας, από ένα τεράστιο δοχείο γάλακτος, από ένα κιβώτιο βυθισμένο σε ποτάμι κ.α.

Αυτό που παρατηρούν οι περισσότεροι, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι για την επίτευξη όλων αυτών των κόλπων έπαιρνε μια στάση που προσιδίαζε στην εμβρυική, όταν, δηλαδή, ένα μωρό βρίσκεται ακόμα στην κοιλιά της μητέρας του. Κάτι που αποδεικνύει την εξαρτημένη σχέση που είχε με την μητέρα του, καθιστώντας τον ως ένα αρκετά ένθερμο αγόρι της μαμάς.

Όπως σημειώνει το περιοδικό Smithsonian, αυτή η σχέση του Χουντίνι με τη γυναίκα που του έδωσε ζωή τον καθόρισε ακόμη και στο θάνατό του. Ο Χουντίνι έχασε τη μητέρα του το 1913 και το σοκ που υπέστη ο σπουδαίος μάγος ήταν τέτοιο, που το κουβάλησε ακόμη και μέχρι τον τάφο του.


Στην τελευταία διαθήκη του, λοιπόν, εξέφρασε την επιθυμία να θαφτεί σε ένα φέρετρο με το κεφάλι του να ακουμπάει πάνω σε ένα μαξιλάρι γεμισμένο με τα γράμματα της μητέρας του, που του έστελνε κατά καιρούς. Μόνο ένα από την σύζυγό του, μάλιστα, κατάφερε να «τρυπώσει» στη σωρό των γραμμάτων που θα γέμιζαν το μαξιλάρι που θα έπαιρνε μαζί στον τάφο του.

Αξιοπερίεργο είναι, επίσης το γεγονός ότι ο Χουντίνι θάφτηκε σε ένα φέρετρο που είχε δημιουργήσει ο ίδιος για ένα κόλπο του. Σύμφωνα με τους New York Times, «το αεροστεγές χάλκινο φέρετρο είχε φτιαχτεί για ένα τέχνασμα κατά το οποίο ο μάγος είχε σκοπό να αποδείξει ότι οποιοσδήποτε μπορούσε να ζήσει χωρίς αέρα για μία ώρα εάν δεν άφηνε τον φόβο να τον κυριεύσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου