Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 13, 2021

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος Ναός του Αγίου Παϊσίου στα Τρίκαλα

 



Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και πνευματική χαρά τελέστηκαν το απόγευμα της Κυριακής στα Τρίκαλα τα εγκαίνια του πρώτου ναού της πόλης, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του νεοφανούς Αγίου Παϊσίου.

Προηγήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου όπου ακριβώς δίπλα βρίσκεται και το νέο παρεκκλήσιο. Αμέσως μετά ακολούθησε η τελετή των εγκαινίων με τη λιτάνευση των ιερών λειψάνων πέριξ του ναού. Στη συνέχεια τα άγια λείψανα αφού τοποθετήθηκαν στην αγία τράπεζα πραγματοποιήθηκε το κέρωμα, το πλύσιμο της επιφάνειας, το μύρωμα και η επίστρωση με το κατασάρκιο.

Στην τελετή των εγκαινίων και την πρώτη θεία λειτουργία της εγκαινιασμένης τραπέζης προεξήρχε ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και συγχοροστάτησε ο επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας, βοηθός επίσκοπος του μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριου. Οι δυο αρχιερείς πλαισιωνόταν από τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κανίνα και πλειάδας κληρικών.

Στην προσλαλιά του ο κ. Χρυσόστομος αφού δόξασε το Θεό που τον αξίωσε να τελέσει τα δεύτερα εγκαίνιά του ως μητροπολίτης, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αθηναγόρα για την παρουσία του αλλά και όλους του πιστούς που προσήλθαν με ευλάβεια από ολόκληρη τη Θεσσαλία για να συμμετάσχουν στην ακολουθία των εγκαινίων και να προσκυνήσουν από κοντά τη θαυματουργή εικόνα του νεοφανούς Αγίου, του οποίου η μνήμη τιμάται σήμερα.















orthodoxia.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου