Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 13, 2021

ΤΑ «ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥ LLULLAILLACO»

 



Τα «παιδιά του Llullaillaco» είναι τρεις παιδικές μούμιες 500 ετών, οι καλύτερες που έχουν βρεθεί από τους Ινκας, οι οποίες ανακαλύφθηκαν το 1999 από τον Johan Reinhard στη κορυφή ενός στρωματοηφαιστείου 6.739 μ.

Η παλαιότερη μούμια, ένα κορίτσι που βρέθηκε να είναι γύρω στα 15, ονομάστηκε la doncella.Τα παιδιά θυσιάστηκαν σε ένα θρησκευτικό τελετουργικό των Ίνκας που έλαβε χώρα γύρω στο 1500. 

Σε αυτό το τελετουργικό, τα 3 παιδιά ήταν ναρκωμένα στη συνέχεια τοποθετήθηκαν μέσα σε ένα μικρό θάλαμο 1,5μ. κάτω από το έδαφος, όπου έμειναν για να πεθάνουν.

Οι μούμιες έχουν αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης, ειδικά όσον αφορά τα δικαιώματα των ιθαγενών. Αυτόχθονες αντιτίθενται στην εκταφή και την εμφάνιση των σωμάτων.

Ο Rogelio Guanuco, ο ηγέτης της αυτόχθονης ένωσης της Αργεντινής (AIRA), χαρακτήρισε την ενέργεια «παραβίαση των αγαπημένων μας», λέγοντας ότι «το ηφαίστειο Llullaillaco εξακολουθεί να είναι ιερό για εμάς. 

Δεν θα έπρεπε ποτέ να έχουν παραβιάσει αυτό το ιερό και δεν θα έπρεπε να βάλουν τα παιδιά μας σε έκθεση σαν σε τσίρκο».

Γεωδίφης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου