Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 17, 2021

Το μυστήριο του απολιθωμένου ανθρώπινου δάκτυλου 100 εκατομμυρίων ετών

 



Σύμφωνα με την επιστήμη της ανθρωπολογίας, η ηλικία των αρχαιότερων υπολειμμάτων των εκπροσώπων του γένους Homo (άνθρωπος) είναι περίπου 2,8 εκατομμύρια χρόνια.

Πριν από αυτό, οι Αυστραλοπίθηκες ζούσαν στη γη, και πριν από αυτούς ακόμη περισσότεροι πίθηκοι πρόγονοι του ανθρώπου. Ωστόσο, κατά καιρούς, εμφανίζονται πολύ αμφιλεγόμενα τεχνουργήματα που παραβιάζουν την αρμονική εξελικτική σειρά. Για παράδειγμα, αυτό το Απολιθωμένο Ανθρώπινο Δάχτυλο, ηλικίας τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ετών.

Για λόγους σαφήνειας, σημειώνουμε ότι οι αρχαιότεροι εκπρόσωποι της τάξης των πρωτευόντων εμφανίστηκαν στη Γη «μόλις» πριν από 55-58 εκατομμύρια χρόνια, και πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια, οι δεινόσαυροι βασίλεψαν στον πλανήτη.

Αυτό το παράξενο εύρημα ανακαλύφθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ανάμεσα σε ένα σωρό από χαλίκια σε ένα λατομείο ασβεστόλιθου στο Τέξας. Ο ιδιοκτήτης του λατομείου παρατήρησε μια ασυνήθιστη πέτρα και όταν την εξέτασε, σκέφτηκε ότι ήταν πολύ παρόμοια με ένα απολιθωμένο ανθρώπινο δάχτυλο.


Σε αυτό το λατομείο, σε παρόμοια στρώματα, βρέθηκαν νωρίτερα προϊστορικά απολιθώματα, κυρίως οστά δεινοσαύρων, τα οποία χρονολογούνταν περίπου 100 εκατομμυρίων ετών. Αλλά πώς θα μπορούσε ένα ανθρώπινο δάχτυλο, ή ακόμα και ένα πρωτεύον, να υπάρχει σε μία εποχή, που συμφωνα με την επιστήμη δεν θα έπρεπε να υπάρχει;

Οι Παλαιοντολόγοι εξέτασαν το εύρημα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ναι, μοιάζει πολύ με ένα απολιθωμένο δάχτυλο. Επίσης, διαπίστωσαν ότι το δάχτυλο (και ο ιδιοκτήτης του) θα έπρεπε να είχαν ταφεί γρήγορα σε ένα περιβάλλον χωρίς οξυγόνο για να διατηρηθεί το απολίθωμα με αυτόν τον τρόπο.

Η άμεση ταφή θα σημαίνει ότι τα μεμονωμένα κύτταρα θα ορυκτοποιηθούν μεμονωμένα και θα διατηρηθούν οι μικροσκοπικές τους λεπτομέρειες.

Αν ναι, τότε το άτομο που κάποτε είχε αυτό το δάχτυλο θα έπρεπε να είχε πεθάνει με βίαιο θάνατο. Το γεγονός είναι ότι τα απολιθώματα σχηματίζονται μόνο υπό εξαιρετικές συνθήκες, και ότι η απόλυτη τύχη οδήγησαν σε αυτήν την ανακάλυψη.

Το απολιθωμένο δάχτυλο στη συνέχεια κόπηκε με ένα διαμαντένιο πριόνι, αποκαλύπτοντας τις ξεχωριστές εσωτερικές δομές του, διατεταγμένες με τη μορφή ομόκεντρων κύκλων.

Η αξονική τομογραφία αποκάλυψε ακόμη πιο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, για παράδειγμα, την παρουσία οστών, αρθρώσεων και τενόντων στο εσωτερικό του δακτύλου. Η διαφορά στην πυκνότητά τους σήμαινε ότι εμφανίστηκαν ως πιο σκοτεινές περιοχές στην ακτινογραφία.


Παρόλο που οι ειδικοί δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν σε ποιον ανήκε το δάχτυλο, τέτοια δάχτυλα βρίσκονται μόνο σε πρωτεύοντα θηλαστικά και πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια δεν υπήρχαν πρωτεύοντα.

Πώς μπορείτε λοιπόν να εξηγήσετε λογικά αυτό το περίεργο εύρημα; Ζούσαν στη Γη κάποια άγνωστα είδη πρωτευόντων ή ακόμη και άνθρωποι πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια; Μια τέτοια ανακάλυψη θα ανατρέψει όλες τις ιδέες για την εξέλιξη των ειδών ταυτόχρονα.

Μια άλλη θεωρία προτείνει ταξιδιώτες στο χρόνο. Αυτό θα εξηγούσε σίγουρα όλα τα μυστηριώδη τεχνουργήματα που βρέθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Επιμέλεια άρθρου: Κωνσταντίνος Ντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου